Sukurkime mažyliui saugią žaidimo aplinką

Sukurkime mažyliui saugią žaidimo aplinką

14. Jul 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt


Laukdami mažylio būsimi tėvai skiria daug dėmesio vaiko kambario interjerui, rinkdami patogią lovelę, gražią spintelę, kokybišką patalynę ir pan. Tačiau neskiria pakankamai dėmesio visos namų aplinkos saugumui.

Kai mažylis paūgėja ir pradeda šliaužioti bei ropoti po grindis, ypatingai svarbu, kad aplinka būtų jam saugi. Štai keletas patarimų, kaip susikurti saugią aplinką vaikučiui.

Toliau nuo vandens

Vaikams patinka vanduo, apie tai liudija jų plačios šypsenos tekant vandeniui ir juo taškantis. Pasirūpinkite, kad vaikas nelįstų prie unitazo, kai kurie vaikučiai įsigudrina ten plauti rankas ir net iš jo atsigerti.

Jei namie yra dušas ir mažylis lengvai pasiekia čiaupą, pasirūpinkite, kad jis nenusidegintų karštu vandeniu. Nepalikite vieno vaiko vonio kambaryje – net ir tada, kai tiesiog reikia atsiliepti telefonu ar pasiimti rankšluostį. Ir per kelias sekundes vaikui gali kas nors nutikti.

Saugios lentynos

Knygų lentynos, pakabos, pakabinamas TV ir kiti stambūs objektai turi būti gerai pritvirtinti prie sienos arba turi stabiliai laikytis ant lentynų. Mažyliai dažnai bando užlipti ant jų, todėl žiūrėkite, kad daiktai nenukristų ir nesužalotų vaiko.

Miegamosios vietos pasirinkimas

Rinkdamiesi vietą, kur statyti vaiko lovelę, galvokite apie saugumą. Ji neturėtų būti šalia lango, nes vaikas paūgėjęs bandys užlipti ant palangės, o vėliau ir atsidarys langą. Lovytė neturėtų būti šalia elektros lizdų.

Apsauginiai varteliai į antrą aukštą

Pasirūpinkite, kad ropojantis vaikutis nepradėtų lipti vienas laiptais. Todėl geriausia įsigyti apsauginius vartelius – laiptų apačioje ir viršuje. Atkreipkite dėmesį, kad tarp virbų nebūtų didelio tarpo tam, kad mažylis negalėtų pro juos pralįsti.

Saugūs sienų dažai

Šiuolaikinuose dažuose jau nenaudoja švino, tačiau jei namas statytas iki 1980 metų, yra tikimybė, kad ant sienų liko senų dažų. Net ir nedidelis jų kiekis gali pakenkti vaikui, tad įsitikinkite, kad dažnai tikrai saugūs.

Dėmesys vaikams

Vaikus reikia prižiūrėti net ir tada, kai esate ramūs, kad jie žaidžia saugiai. Nė vienas būstas nėra 100 proc. saugus, nes vaikas auga, vis atranda naujas vietas namuose, naujus kampelius, todėl jam augant vis patikrinkite, ar jūsų namų aplinka yra jam saugi.


Rubrika "Huggies® žaidimų aikštelė" - apie tai, kaip žaisti ir kokius žaisliukus rinktis

20170629135136-28182.jpg