Su mažyliu - į lėlių teatrą: ko jis išmoko?

25. Oct 2017, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Klaipėdos lėlių teatre jau kone 10 metų veikia Karakumų asilėlio mokykla. Joje laukiami vaikai nuo vienerių iki septynerių metų. Mažieji mokosi pažinti aplinką, save, susirasti draugų, mokosi bendrauti ne tik vienas su kitu, bet ir su lėlėmis. O kad būtų drąsiau, vaikai į mokyklėlę atsiveda tėčius bei mamas. 

"Mūsų tikslas - kad vaikas jaustųsi saugiai, juk svarbiausia vaiko emocinė būsena ir yra saugumas. O į tai įeina meilė, namai, jaukumas ir, žinoma, lėlės, kurios yra artimiausios vaikams", - pasakojo Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Juknevičienė.

Į Karakumo asilėlio mokyklėlę mažieji klaipėdiečiai eina  labai noriai. Pasak tėvų, mažiesiems didžiausią įspūdį daro kalbančios, judančios lėlės ir, žinoma, pats Karakumų asilėlis. Su juo vaikai ne tik žaidžia, bet jam gali paspausti ir ranką, koją ar net ausį. 

20171024164420-80242.jpg

Susipažinti su lėlių teatru gali ir kūdikiai. Jiems kuriami specialūs spektakliai. 

Klaipėdos lėlių teatras spektaklius kūdikiams kuria nuo 2011 metų ir, kaip sako teatro vadovė, tai yra pasiteisinusi praktika, mažieji nuo 3 mėnesių susidraugauja su teatru, supranta, kad gali čia būti.

Prieš spektaklį vaiko specialiai paruošti nereikia - mažylius savaime prikausto vaizdas, forma, muzika, jie tarpusavyje susibendrauja. 

20171024164432-88762.jpg

Didesniems vaikams teatro vadovė Aušra primena pagrindinę teatro taisyklę - svarbiausia netrukdyti draugui žiūrėti spektaklį. O ploti, džiaugtis, verkti ar netgi trypti kojomis iš netikėtumo teatre – būtina.