Stiklinė pieno gali pakeisti skiepus

Stiklinė pieno gali pakeisti skiepus

01. Jul 2011, 00:00

 

Atsirado galimybė vaikus skiepyti stikline pieno. Užtenka šį gėrimą praturtinti tam tikromis bakterijomis. Tokį pasiūlymą pateikė Nobelio premijos laureatas Barry‘s Marshallas iš Vakarų Australijos universiteto, skelbia „The Sydney Morning Herald“.

 

Eksperto nuomone, tam tikrus bakterijos Helicobacter pylori štamus, sukeliančius skrandžio opą, galima modifikuoti DNR, paimta iš patogenų. Tokiu būdu atsiranda galimybė sukurti vakciną.

 

Anot Nobelio premijos laureato, taip būtų žymiai pigiau ir paprasčiau skiepyti vaikus. Mokslininkas atliko tyrimą, kurio rezultatai oficialiai dar nepaskelbti, ir nustatė, jog penkių bakterijos štamų bandymai su pacientais Perto mieste buvo labai sėkmingi.

 

Kaip teigia profesorius, jo atliktas tyrimas įrodo, jog saugu šią bakteriją naudoti žmonėms, nes iš pradžių atlikti bandymai su pelėmis buvo labai sėkmingi. Atlikus bandymus su pelėmis paaiškėjo, kad šios bakterijos tinka vakcinuoti nuo choleros ir kokliušo.

 

Mokslininkas taip pat sakė, kad, skirtingai nei laboratorijoje pagamintų vakcinų, modifikuotų Helicobacter bakterijų nebūtina gabenti į besivystančias šalis dideliais kiekiais, nes pigiai ir paprastai tokių vakcinų galima pagaminti vietoje.

 

Tokiems skiepams nebūtinas nei gydytojas, nei švirkštai. Reikia tik fermentavimo indo, elektros ir trupučio vandens. Per savaitę galima pagaminti iki milijono dozių šių skiepų.

 

www.delfi.lt

 

01. Jul 2011, 14:32

Įdomiai...vis ką naujo sumąsto...

01. Jul 2011, 11:54

nesamone kazkokia... 🤔

laurora laurora 01. Jul 2011, 10:29

pritariu. reikia daug daugiau tyrimu. o ir nezinom, kas nuo siu bakteriju gali buti po kurio laiko (po 30-50 metu), ar jos neturi salutinio poveikio. kazkaip nenoreciau, kad atvezta i LT tokia naujove pasiektu mano vaika.

01. Jul 2011, 10:07

Na įdomu . . .tik ne būtinai su pienu, juk yra pienui alergiškų vaikų 😉 nors esmė ne čia . . .nepatinka toks skubotumas . . .su pelėm ir keletu pacientų ištirta, manau to negana, plačiai paleisti tokią modifikuotą vakciną . . .