Stebuklingos skraidančios Moriso Lesmuro knygos

Stebuklingos skraidančios Moriso Lesmuro knygos

26. Dec 2014, 22:08 kodelcia kodelcia

Prieš pat Kūčias sulaukėme netikėto skambučio iš kurjerio ir sukome galvas, ką gi jis mums atveža? Rodos, nieko neužsisakėme... Bet ilgai svarstyti nereikėjo, nes siuntinukas atsidūrė mūsų rankose ir netrukus džiaugėmės dovanėle iš MK. 

Iki šios dienos leidyklos "Nieko rimto" knygą "Stebuklingos skraidančios Moriso Lesuro knygos" sūnelio iniciatyva skaitėme gal kokį penketą kartų. Nors pirmieji kūrinio lapai bauginančiai paslaptingi, bet sužavi aukštyn kojom bestovintys namai (visai kai Lenkijoje), keistas chaosas. Vėliau ir mus įtraukia Moriso Lesmuro pažintis su kitomis knygelėmis, jo veikla ir galiausiai gyvenimo pabaiga. 

Bene įspūdingiausi piešinukai, kur nergaitė, o vėliau ir pats Morisas pakyla su knygomis dangun. Kūrinio pabaigoje suvokiu, jog tas kilimas dangun, tai atsisveikinimas su šiuo gyvenimu (ši simbolinė prasmė  mano keturmečiui dar nelabai suvokiama, tad ir neaiškinu).

 

20141226215930-11849.jpg

O šiaip tai išties šauni, prasminga istorija apie žmogaus gyvenimą, jo ryšį su knyga. 

Dėkojame už puikią knygelę ir rekomenduojame kitiems vaikučiams nuo 4 metų bei vyresniems :)  

Beje, labai norisi pridurti, jog nors knygelę išleidusios leidyklos pavadinimas "Nieko rimto", tačiau šios knygelės rimtumas ir svarumas rodo, kad leidykla leidžia ir labai rimtus, prasmingus kūrinius.