Šokoladas ar čiulpinukas - kas didesnis priešas dantukams?

Šokoladas ar čiulpinukas - kas didesnis priešas dantukams?

23. Oct 2015, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Taisyklinga vaiko dantukų priežiūra labai svarbi dienotvarkės dalis. Įpratinkite mažylį tą daryti ryte-vakare ir kruopščiai laikykitės tokio ritmo. Netrukus tai taps įpročiu.

5 patarimai kiekvienam mamai ir tėčiui

1.Minkštas šepetukas

Vaikui šepetuką rinkitės tik minkštais (angl.soft) šereliais. Keiskite jį kas kelis mėnesius arba ir anksčiau, jeigu pastebite, kad šereliai išsiklaipė ir susidėvėjo.

2. Nespauskite per stipriai

Valydami dantukus vaikui nespauskite per stipriai šepetuko, nedarykite staigių judesių, nes galite sužeisti švelnią dantuko emalę ar dantenas.

3. Nuvalykite kiekvieną dantuką

Nuvalykite visus dantukus – ir jų išorinį, ir vidinį paviršių - sukamaisiais judesiais bei braukdami šepetuką aukštyn - žemyn.

4. Dantukus vaikams iki mokyklos turi valyti tėvai

Vaikų riešo bei plaštakos judesiai nėra taip išlavėję, kad jie kruopščiai nusivalytų apnašas nuo visų dantukų, todėl odontologai rekomenduoja iki mokyklos, ir dar vėliau padėti vaikui valytis dantukus. Jūs galite leisti vaikui išsivalyti pačiam, tačiau vėliau užbaikite valymą jūs.

5.Vakare išvalius dantukus, neduokite vaikui valgyti ar gerti, išskyrus vandenį.

SVARBU:

Labiausiai dantukus gadinantys yra produktai, turintys cukraus, medaus, krakmolo, vaisių cukraus. Kieti saldumynai, pavyzdžiui, ledinukai ir kiti ilgai burnoje čiulpiami saldainiai dantis neigiamai veikia labiau, negu iš karto suvalgytas šokolado gabaliukas. Kuo dažniau vaikas gauna saldumynų, tuo labiau neigiamai veikiami jo dantukai. Todėl reikėtų po kiekvieno smaližiavimo įpratinti vaiką išskalauti burną vandeniu.

Ką labiau jūsų vaikai mėgsta - šokoladą ar čiulpinukus?

Natele Natele 23. Oct 2015, 17:48

Greičiausiai rinktųsi čiulpinuką. Bet neatsisako ir šokolado 😀

Sonrisita Sonrisita 23. Oct 2015, 10:55

Jei butu salia padeti sokoladas ir ciulpinukas, keturmetis sunus ne nesusimastydamas griebtu pastaraji, bet jei labai labai norisi skanesto, dziaugiasi smaliziaudamas ir juodojo itin kartaus (70-85 proc kakavos) sokolado gabaleliu 😀