ŠIANDIEN BAIGSIS: Smagiausias krikštynų žaidimas - KOMENTUOK ir laimėk ZOOMBOOK dovaną

ŠIANDIEN BAIGSIS: Smagiausias krikštynų žaidimas - KOMENTUOK ir laimėk ZOOMBOOK dovaną

08. Jun 2015, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Krikštynos ne tik ypatinga ceremonija, nuostabi fotosesija, bet ir smagi šventė su artimaisiais. O kad šventė neprailgtų, prie stalo sėdėti nepabostų ir liktų kuo daugiau prisiminimų - būtini žaidimai, užduotys ir kita įdomi veikla. 

Todėl trečioji mūsų krikštynų konkurso užduotis - KRIKŠTYNŲ ŽAIDIMAI IR KITA VEIKLA!

KOMENTARUOSE papasakokite kokie buvo, bus ar galėtų būti žaidimai ir kiti užsiėmimai krikštynose, kurie būtų smagūs ir svečiams, ir mažiesiems. Ką dar galima smagaus ir netradiciško veikti šioje ypatingoje šventėje, jog prisiminimai liktų visam laikui.

Ir birželio 8 dieną rinksime įdomiausią, originaliausią ir geriausią komentarą, kurio autorę apdovanosime ZOOMBOOK personalizuota pasakų knyga!

20150517212836-43677.jpg

Laimėtoja galės pasirinkti vieną iš šių pasakų:

  • "Kur slepiasi Jonukas?"
    20150517213907-16837.jpg 
  • "RO BO TO plieniniame bokšte"
    20150517213918-64372.jpg 
  • "Išdidžios pirštinės"
    20150517213927-63293.jpg 
  • "Ir aš ten buvau… Pasakiški receptai"
    20150517213937-87541.jpg 
  • "Pražydęs kaktusas"
    20150517213946-72161.jpg 

... ir personalizuoti ją savo vaikui! Galėsite ne tik pakeisti personažų vardus, bet ir knygos iliustracijas papildyti savo mažylio nuotraukomis.

ZOOMBOOK personalizuotas pasakų knygas galite apžiūrėti www.zoombook.lt/pasakos/

 

20150517213207-97230.jpg

 
sraigiukas sraigiukas 03. Jun 2015, 13:17

M8s7 krik6tynose, žaidimai buvo:atspėk profesiją, surašėm kuo dukrytė bus užaugus, dėjom į skrynutę ir užrakinom, tada pasižadėjimo kortelės, laimės šulinys, ir palinkėjimų medis.

Liucyte Liucyte 02. Jun 2015, 23:01 floryte

Tikrai tikrai pravers 😀 Ačiū! 😀

floryte floryte 02. Jun 2015, 22:51 pypse

Kai parašiau ir paspaudžiau mygtuką "pridėti komentarą", išsigandau...Toks netrumpas išėjo komentaras...😃. Tikiuosi, kam nors pravers😉

pypse pypse 02. Jun 2015, 19:42

Floryte 😀)) super. bus daug kam naudinga. ir prajuokino iliustracijos 😀)) drąsu.

floryte floryte 02. Jun 2015, 16:59

Žaidimams krikštynų metu skyrėme tikrai daug dėmesio ir laiko (tai ypač aktualu, kai šventės metu nėra muzikanto(ų), kurie linksmintų svečius. Žaidžiant žaidimus - visi svečiai aktyvūs ir vienas kitą linksmina.
Kadangi šventės "ašis" vaikas, tad daug apie jį kalbama, dažnai minimas jo vardas. Tad ypač tiko žaidimas “Netark vaiko vardo”. Šventės pradžioje kiekvienam svečiui prisegėme prie drabužių mažą boružėlę(segtuką) ir paskelbėme, jog draudžiama minėti Augustės (pakrikštyto vaiko) vardą. Vietoj to, reikia pvz.,pasikrapštyti paausį. Jei kuris paminės šį vardą, savo boružėlę turės atiduoti tam, kuris pastebėjo pirmas, kad buvo ištartas vardas. Šventės metu buvo itin smagu stebėti, kaip svečiai provokuoja vieni kitus, kad būtų ištartas vardas. Atkakliausieji susirinko ne vieną boružėlę.
Daug emocijų sukėlė "Siurprizų dėžė". Grojant muzikai per svečių rankas siunčiama dėžė, kurioje - vaiko kepurytės, karnavalinės kaukės, seilinukai, galvos papuošalai ir pan. Tam svečiui, pas kurį dėžė sustoja nutraukus muzikos grojimą, reikia nežiūrint į dėžės vidų (dėžėje reikia padaryti nedidelę skylę) išsitraukti vieną ten esantį rūbą, aksesuarą ir užsirišti, užsidėti ant galvos ir pan. Muzikai skambant, dėžė vėl siunčiama toliau, kol dėžė ištuštėja. Svečiai privalo visos šventės metu arba pvz., vieną valandą, būti pasipuošę tais apdarais.
"Krikštynų bankas". Tam reikalui iš anksto pagaminau pinigų banknotus (nukopijavau tikrus pinigus, tada ant jų priklijavau atšviestus dukrytės veidukus). žaidžia dvi poros. Jos gauna vienodą skaičių pinigų banknotų ir vienas iš poros kito rūbuose turi paslėpti pinigus (atidaryti bankus). Geriau, kad poros slėptų pinigus nematant kitai porai ir svečiams. Po signalo, poros apkeičiamos partneriais. Dabar reikia kuo greičiau "ištuštinti sąskaitas", t.y. surasti pinigus, paslėptus pas priešininko poros partnerį. Smagu tiek dalyviams, tiek, stebėtojams, kurie gali patarinėti, kur ieškoti pinigų. Surasti pinigai dovanojami svečiams, arba - suklijuojami į albumą prisiminimui.
"Pasirūpinkite kūdikiais". Išrenkamos dvi poros. Jos tarpusavyje išsirenka, kuris iš jų bus "kūdikis", o kuris - "mama". "Mamos" turi kuo greičiau užsegti sauskelnes (pasirūpinama suaugusiams skirtomis), seilinuką, pamaitinti kūdikį tyrele bei užmigdyti dainuojant lopšinę. Greičiausiai, o gal - geriausiai tai atlikusieji apdovanojami prizais. Užduoties pasunkinimui "mamoms" galima užrišti akis.
Žaidimas - pasaka "Raudonkepuraitė". Iš anksto paruošiamos kortelės su pasakos veikėjų vardais (užrašomas vardas ar net priklijuojamas atspausdintas veikėją iliustruojantis paveikslėlis) . Išrenkami žaidimo dalyviai (jų tiek, kiek pasakoje yra veikėjų), jiems ant kaklo pakabinamos kortelės su veikėjų vardais. Žaidimo vedėjui skaitant pasaką ir ištarus, pvz., vilko vardą, svečias, turintis kortelę su vilko vardu, turi atsistoti. Jei žaidėjas pamiršta atsistoti, jam reikia ką nors atlikti, pvz., pasakyti palinkėjimą pakrikštytam vaikučiui. Gali būti sekama ir kita neilga pasaka, pvz. ropė ar pan.
Smagu ir "Krikštynų viktorina". Klausimai - susiję su vaikučiu. Svarbiausia - kuo įmantriau įvardinti prizus, pvz., natūralaus šilko iš Japonijos atvežta staltiesė (marliukas). Jei svečiai nežino atsakymo į klausimą, užuominų galite pasiūlyti ieškoti "Krikštuko" laikraštyje, kuris išdalinamas svečiams šventės pradžioje. Gražu žiūrėti, kai svečiai neriasi iš kailio, norėdami teisingai atsakyti į klausimą.
"Perduok dovanėlę". Iš anksto paruošiama kokia nors miela smulkmenėlė, pvz., kvapni žvakė. Ji įvyniojama į dovanų popierių. Ant jo užklijuojama kortelė su ten užrašyta užduotimi, pvz., pasakyti komplimentus 3 stalo kaimynams iš dešinės. Tada vyniojamas kitas sluoksnis popieriaus ir vėl klijuojama užduotėlė. Dovanėlė, privyniota daugybe sluoksnių, skambant muzikai, siunčiama ratu per svečių rankas. Muzikai nutilus, svečias, pas kurį apsistojo dovanėlė, nuvynioja vieną popieriaus sluoksnį ir perskaitęs kas parašyta, atlieka užduotį. "Dovanėlė" siunčiama toliau. Žinoma, pati dovanėlė, esanti giliausiai, atitenka paskutiniam svečiui, atlikusiam užduotį.
Štai tokie žaidimėliai sukūrė šaunią atmosferą mūsų dukrytės Krikštynose😀. Nuotraukėlėse - žaidimų akimirkos.

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 02. Jun 2015, 16:48

Mes tiesiog paminejom paprastai originaliai krikstynu svente,buvo paruostas stalas,pakviestas kunigas. Mums patiko kunigo ideja,kad iseiti visiems po piet i parka ir ten pasidaryti bendra nuotrauka,tureti geras nuotaikas,tiesiog pabuti gamtoje o namuose gryzus geriausias zaidimas su vaiku tyliai juoktis ir kutentis !

lina_baj lina_baj 02. Jun 2015, 09:51

Mūsų sūnaus krikštynose smagiai "praėjo" keli žaidimukai. Vienas jų kūdikiška estafetė: žaidžiama poromis, moteris turi vyrui užsegti suaugusių sauskelnes, tada laikant jam už kojų, vyras eina ant rankų iki kėdės, kur padėtas kūdikio buteliukas su soskyte, ką įpilsite į vidų jūsų fantazijos reikalas. Kas greiciausiai išgeria (geria vyrai), tie ir laimi kokį priziuką. Taip pat labai visiems įdomu buvo viktorina apie krikštuką: pirmoji kelionė, koks buvo ūgis pvz 3 mėn., ir pan. Dar labai juokinga buvo svečių pasižadėjimai: kas kasmet vešis prie jūros, kas vaidins Senį šaltį, kas nupirks pirmą automobilį, šių pasižadėjimų aš buvau prigalvojusi, o svečiai traukė ir garsiai skaitė bei pasirašė ant tų kortelių. Apturėjom ir viktoriną apie kūdikiškus daikčiukus, sugalvoji pvz. natūralus antidepresantas (čiulptukas), atspėjęs laimi saldaininį čiulptuką ir pan. Aišku visada smagu ir linkėjimai iš vienos raidės ir kt.