Skiepas nuo rotaviruso: taip ar ne?

Skiepas nuo rotaviruso: taip ar ne?

12. Nov 2012, 07:30

Rotaviruso skiepas įmanomas tik pirmąjį gyvenimo pusmetį, ir paprastai atliekamas nuo šeštos savaitės iki šešių mėnesių.

 

Skiepo pašalinio poveikio požymiai:

 

- šiek tiek skystesni, negu įprasta, kūdikio viduriai

- labai retai - vėmimas

 

Po rotaviruso skiepo jokių ypatingų apsaugos priemonių nereikia laikytis. Jeigu po skiepų, kai vakcina suleidžiama po oda, rekomenduojama kurį laiką nešlapinti tos vietos, šiuo atveju to nereikia, nes vakcina yra geriama.


Iki kada galima skiepyti nuo rotaviruso?


Skiepyti galima vaikus nuo 6 savaičių iki 6 mėnesių.

 

Rotavirusinė infekcija – viena dažniausių tarp mažų vaikų, kurios lengvesne ar sunkesne forma serga daugelis kūdikių ir vaikų iki 3 metų. Deja, išskyrus skiepus, nėra jokios rotavirusinės infekcijos profilaktikos. Virusas plinta oro lašeliniu būdu, jis dažnesnis šaltuoju metų laiku – rudenį, žiemą bei ankstyvą pavasarį.

 

„Mamyčių klubo“ narių patirtis apie rotavirusinę infekciją bei skiepus nuo jos:

 

Deimante: „Mes sirgome šia liga, ir gan sunkiai, gulėjom reanimacijoje su aukšta, 40 laipsnių temperatūra, viduriavom ir vėmėm, tikrai ji mus iškankino,  juolab mes buvom mėnuo po širdies operacijos. Rotas, kaip ir vėjaraupiai, yra persergami nevienodai, vieni sunkiau, kiti - lengviau, ir čia jau mamyčių teisė ir pasirinkimas, ar skiepyti mažulį nuo šio viruso“.

 

777mamytukas777: “Na, o mums tai ir buvo tokia situacija, kai paguldė į ligoninę dėl plaučių uždegimo. Toje pačioje palatoje gulėjo vaikas, kuris sirgo rotavirusu,  bet, laimė, buvom pasiskiepiję ir neužsikrėtėm“.

 

Laura: „Rotavirusas yra baisi liga, bet skiepyti savo leliaus nesiruošiu, kam reik tos krūvos skiepų, skiepas yra ne į naudą organizmui. Stengiuosi laikytis elementarios higienos, neglostau šunio, o jei paglostau, rankas plaunu spiritu, vyrui taip pat tos pačios taisyklės galioja“.

 

Ar yra tarp mūsų mamų, paskiepijusių kūdikius nuo rotaviruso?

 

12. Nov 2012, 22:38

esu pries visus neprivalomus skiepus todel ir savo mazylio neskiepijom jam dabar bevei keturi metukai ir jis jokiais roto ar dar kokiom ligom nesirges ir lanko darzeli o per tuos dvejus metus lankymo del ligos nera praleides ne dienos 😀

12. Nov 2012, 21:44

Paskiepijau, nesigailiu, nes dukrytei jau tuoj 3 metai o nei kart nesirgom nei roto nei noro virusu 😀 tai vienintelis musu neprivalomas skiepas.

12. Nov 2012, 17:20

as kategoriskai pries visus tuos ale gerus,bet neprivalomus skiepus... Apsurdas,pasiskiepyti ir poto vistiek prasirgti gulint ligonineje....

jaldija jaldija 12. Nov 2012, 15:21

Neskiepijau nei vieno vaiko, ir nesigailiu dėl to.
Sirgo, bet gana nesunkiai.

12. Nov 2012, 14:46

Giminaiciu sunus gavo si skiepa ir vistiek teko jam guleti ligoninej del roto viruso.Tad nesuprantu kokia nauda sio skiepo.

12. Nov 2012, 14:21

neskiepijau savo dukrytes. prasirgom ir gan sunkiai... teko ligoninej gulet ☹ bet as uz privalomus skiepus ne daugiau.

12. Nov 2012, 13:57

Mūsų abi mergytės gavo šias vakcinas, pasitarus su pažįstamais Lietuvos ir Vokietijos medikais mes nusprendėme nepraleisti tos vakcinos.

12. Nov 2012, 13:42

mano krikstasunys paskiepytas ir jau 3 kartus pasirges rotovirusu ☹ Vis atsinesdavo is darzelio,ir visus 3 kartus pragulejo lygoninieje,Girdejau,kad neveikia sitie skiepai,tai ir neskiepijome maziuko

12. Nov 2012, 13:34

musu ir paskiepitas ir nesigailim ir nenubiednejom😀 kad paskui nereiktu sukt galvos ,kad ne viska padarem del savo vaiko jai tai kada nutiktu!

Krisliukas Krisliukas 12. Nov 2012, 12:30

oj ne, ir tikrai ne 😀

12. Nov 2012, 12:13

Paskiepyti abu vaikai 😀