Šiauriečiams vaikams vitamino D reikia vartoti daugiau

Šiauriečiams vaikams vitamino D reikia vartoti daugiau

30. Mar 2014, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tai, kad mūsų vaikams reikia vitamino D, sužinome vos gimus mažyliui. Pasak šeimos gydytojos, vaikų neurologės Rūtos Maciulevičienės, vitaminas D labai reikalingas kaulų, raumenų, nervų sistemoms bei imuninei sistemai.

Jis būtinas kalcio pasisavinimui. O kalcis yra vienas svarbiausių mikroelementų žmogaus organizme.

„Yra pastebėta ir įrodyta, kad mes pavasarį imame sirgti dažniau, nes nusilpsta mūsų imuninė sistema, o jos nusilpimo viena iš priežasčių – vitamino D stoka. Atrodo, virusai mus puola ištisus metus, bet mes esame žymiai jautresni būtent pavasarį. Dažnai vaikai serga sausį, vasarį, kovą, balandį, ypač patys mažiausieji. Vienas iš to faktorių – trūksta vitaminų, ypač D“, - pasakojo gydytoja.

Atminkime, kad gyvename Lietuvoje, o ne Afrikoje ar Ispanijoje. Pas mus vidutiniškai būna šešiasdešimt saulėtų dienų per metus. Anot gydytojos, tai tikrai per mažai, todėl tiek absoliučiai, tiek santykinai lyginant su kitais vitaminais, mūsų organizme trūksta vitamino D.

„Atlikta nemažai mokslinių tyrimų ir studijų, kad šiauriečiams vitamino D pradeda ryškiai trūkti jau apie Naujuosius metus. Jau žiemos viduryje vitamino D atsargos, sukauptos per vasarą, išsenka iki hipovitaminozės lygio. Šiai laikais galime atlikti tyrimus, kurie leidžia patikrinti žmogaus organizme esančio vitamino D koncentraciją. Tad pastebėjome, jog pavasarį atlikus tokius tyrimus žmogui, vitamino D lygis yra ne žemiau normos ribos, o jau stokos lygyje“, - paaiškino vaikų neurologė R.Maciulevičienė.

Kaip gauti vitamino D?

Šio vitamino mes galime gauti keliais skirtingais būdais.

  • Natūralieji būdai – tai pilnavertė mityba ir saulės vonios.
  • Dar vienas būdas, kaip galime pasipildyti savo vitamino D rezervus – tai vienokie ar kitokie tam skirti papildai.

Kiek tiksliai varoti vitamino D vaikams, paskirs jūsų šeimos gydytojas.

JEIGU AUGINI MERGAITĘ, SPAUSK ČIA->>

20140131185333-30880.jpg

JEIGU AUGINI BERNIUKĄ, SPAUSK ČIA->>

20140131185429-68368.jpg