Šiandien - paskutinė konkurso "Mano šeima ir meškutis" diena

Šiandien - paskutinė konkurso "Mano šeima ir meškutis" diena

29. Feb 2012, 00:00

Šiandien dar laukiame jūsų fotopaskojimų konkurse "Mano šeima ir meškutis". Dalyvaukite ir laimėkite kvietimus į įspūdingą miuziklą visai šeimai „Skraidantys meškučiai“.

 

Ką reikia daryti:

  

1) Kadangi prizas - kvietimai į miuziklą "Skraidantys meškučiai", todėl ir konkursas bus susijęs su meškinais ir meškučiais.

 

-Jeigu turite namie žaislinį meškiuką, nufotografuokite jį kartu su vaikučiais ir kitais šeimos nariais. Įdomiai ir originaliai.

 

-Jeigu neturite žaislo, meškiną galite pabandyti su vaikučiu nulipdyti iš sniego. Atsiųskite ir fotoepizodų, kaip lipdėte, ir kartu nusifotografuokite su sniego meškiuku.

 

-Taip pat galimos ir aplikacijos, piešiniai, žodžiu, visos kūrybinės idėjos, vienaip ar kitaip susijusios su meškinais. Jeigu vaikutis piešia, sugalvokite piešiniui pavadinimą.

 

-Kartu su nuotraukomis, trumpai aprašykite savo kūrybinį procesą, parašykite mažylio amžių ir vardą.

 

Viskas tinka, svarbiausia orginalumas, išradingumas bei temos atspindėjimas: "Mano šeima ir meškutis".

 

2) Dalyvauti gali visi - ir dideli, ir maži - tėveliai, mamytės, seneliai, močiutės ir, žinoma, vaikučiai;

 

3) Nugalėtojus rinks prizo steigėjai - „Raganiukės teatras".

 

Konkurso trukmė - nuo vasario 13 iki 29 dienos.

 

Nuotraukas su aprašymais siųskite, kaip visada, paspaudę "Mamyčių klubo" svetainėje esantį šį mygtuką:

 

 

 

 DIDYSIS PRIZAS

Kelios šeimos bus apdovanotos pakvietimais į „Raganiukės teatro“ miuziklą „Skraidantys meškučiai“

www.raganiuke.lt

 

1

 

Balandžio 21 d. 17 val. „Raganiukės teatras“ pakvies šeimas į įspūdingą miuziklą visai šeimai „Skraidantys meškučiai“ Vilniuje.

 

Tai precendentų neturinti lėlių milžinų programa, kurios idėja atkeliavo iš Didžiosios Britanijos. Jungtinėje Karalystėje gimęs personažas Meškutis visame pasaulyje tapo neatskiriama kiekvienos šeimos dalimi, geriausiu vaikų draugu ir švelnumo simboliu.

 

„Skraidančių meškučių“ autorė, keturioliktąjį sezoną pradėjusio „Raganiukės teatro“ režisierė R.Urbonavičiūtė teigia, jog mintis pastatyti „Skraidančius meškučius“ kilo bendradarbiaujant su Londone gyvenančia scenariste Ellen Stone, kuri ir parašė miuziklui libretą. „Įvarių pasakų apie meškučius šiandien turime tikrai nemažai, tačiau norėjome visiškai originalaus, naujo rezultato, kuriame šeimos vertybės atsispindėtų šiuolaikiniame kontekste.

 

Spektaklio „Skraidantys meškučiai“ siužetas gana paprastas, suprantamas net patiems mažiausiems vaikams. Tai dviejų skraidančių meškučių – broliuko Medojaus ir jo sesutės Medutės – kelionė po Meškinų planetą, kurioje jie leidžiasi į nuotykius ieškodami savo audros metu dingusių tėvelių.  Kelionėje jie susitinka keistuolę Bėdą, veidrodyje įkalintą Vorą, savo išmintingąją Senelę, kovoja su jų tėvelius pagrobusia širše Žirže ir išgelbėja tūkstančius piktadarės širšės pagrobtų meškučių.

 

Nors istorija atrodytų nesudėtinga, tačiau čia slypi kur kas svarbesni, per personažus atsiskleidžiantys dalykai. Meškinai – tai žmonių prototipai, atskleidžiantys mūsų tarpusavio santykius, pašiepiantys pernelyg aukštą savęs vertinimą ir iškeliantys tikrąsias vertybes – tai šeima ir draugystė. Senoji meškinų tradicija vaikams bus perduota jiems priimtina forma, per hiperbolę, šviesos efektus, kaskadinius triukus bei magiją“, - entuziastingai mintimis dalijosi Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose nuskambėsiančio miuziklo režisierė.

 

Organizatorių teigimu, didžiausią įspūdį vaikams paliks skraidantys meškiukai, kurie bus paversti gigantiškomis širšėmis, o „žvaigždžių miltus“ malantys milžiniški malūnai - širšės Žiržės karalyste.

 

Miuziklas visai šeimai „Skraidantys meškučiai“ bus rodomas balandžio 21 d. Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose. Bilietus galite įsigyti jau dabar visose BILIETAI LT pardavimų vietose.

 

Trumpai apie Raganiukės teatrą:

 

Raganiukės teatras – profesionalus teatras vaikams ir visai šeimai, nuo 1997 m. įsikūręs Vilniuje. Tai nepriklausomas teatras, nuolat gastroliuojantis po visą Lietuvą. Šiuo metu Raganiukės teatras turi didžiausią spektaklių ir renginių repertuarą vaikams mūsų šalyje. Raganiukės teatras įsikūręs Vilniuje, S. Stanevičiaus g. 24. Taip pat teatro spektaklių per gastroles galite išvysti ir kituose Lietuvos miesteliuose ar kaimeliuose, o vasarą – pajūryje.

 

2

 

Sigita Sakalaitė

tel. +370 672 26626,

el.paštas: meskiukai@raganiuke.lt,

adresas: Vilniaus g. 39-407, Vilnius.

 

 SĖKMĖS!