Šiandien paskutinė diena dalyvauti konkurse „Auginu vaiką be diržo“

Šiandien paskutinė diena dalyvauti konkurse „Auginu vaiką be diržo“

24. Nov 2012, 07:00

Mamyčių klubas yra prieš fizines vaikų bausmes šeimoje ir kviečia dalyvauti naujame pasakojimų konkurse „Auginu vaiką be diržo“. 

 

Kaip sako psichologai, paprastai fizinėms bausmėms pritaria tie tėvai, kurie patys vaikystėje patyrė fizinės bausmės skonį. Tėvai muša vaikus, nes jaučiasi bejėgiai ir neranda bendros kalbos su vaikais. Fizinėmis bausmėmis baudžiami vaikai tėvams paklūsta iš baimės, kuri vėliau gali peraugti į neapykantą ir pyktį.

 

Mušamas vaikas ateityje negalės kontroliuoti savo veiksmų, ypač, kai šalia nėra tėvų. Kaip fizinės bausmės pasekmė yra tai, kad tėvų skriaudžiami vaikai dažniausiai patys ima agresyviai elgtis su aplinkiniais, o dar tolimesnėje ateityje, tikėtina, taip elgsis su savo vaikais.

 

Taigi, norime paskatinti dalyvauti naujame pasakojimų konkurse "Auginu vaiką be diržo“.

 

Papasakokite, kaip auklėjate vaikučius, kas svarbiausia Jūsų šeimoje?

Kokias vertybes skiepijate ir puoselėjate nuo mažens?

Kaip susitvarkote kritinėse situacijose, kai vaikas rodo "ožius" ir, rodos, jau nebėra kantrybės gražiuoju kalbėtis?

Prisiminkite ir savo vaikystę - kaip jus tėvai auklėjo, ko išmokote?

 

Konkursas truks nuo lapkričio 6 iki 24 dienos.

 

Dėmesio! Jūsų pasakojimus vertins ir laimėtojas išrinks psichologė Ugnė Koršunovė.

 

Savo pasakojimus su vaikučių nuotraukomis siųskite paspaudę šį mygtuką (jei kam nepavyks, siųskite el.paštu redakcija@mamyciuklubas.lt):

 

 

Konkursui dovanas įsteigė VšĮ "Mano šeimos akademija"!

 www.msakademija.lt

 

Pagrindinis prizas - šaltkrepšis

{smallpic:saltkrepsis}

 

Papildomi prizai:

 

Komplektas Nr.1: rankšluostukas-šluostukas ir rankšluostis

{smallpic:1}

 

Komplektas Nr.2: rankšluostukas-šluostukas ir daugkartinis, neperšlampamas, medžiaginis paklotėlis

{smallpic:2}

 

"Mano šeimos akademija"

Northway medicinos centras

Telefonas: (8-618) 64000

Adresas: S.Žukausko g. 19, Vilnius, Lietuva

El. paštas: info@msakademija.lt

1

29. Nov 2012, 13:17

sveikos mamytes dar neturedama vaiku sakaiau kad niekada neduosiu per uzpakali ir panasiai . dabar jau esu dvieju vaiku mama, dvieju berniuku mama, vyresniam yra 3 metukai bet su juo jau nelabai susisneku maziui 1 ir 6 men abu labai pesas vyresnelis ir musasi as pati jau nebemoku graziai sneketi nesitvardau visiskai veda is kantrybes kaip seniau galvojau kad esu labai kantri ir mane is kantrybes isvesti butu labai sunku dabar yra kitaip... bandau sneketi graziai bet kad ir tas nepadeda visada sedziu su jais namie jau ir pati jauciuosi pervargus, na esme ta kad i uzpakalius tikrai uzduodu nes nebezinau jau kaip kitaip elgtis myliu juos labai ir susibaram su vyresniu visada ateina apsikabina ir sako kad myli labai jis meilus bet tvardytis taip pat nemoka budavo problemos del filmuku er kompiuteri bet ta problema sutvarkiau isvis prie jo neleisdama... tai dabar prie televizoriaus ziuri istisai filmukus sakau atbuks tuoj nuo ju bet bandau ka nors uzsiimti su juo tai pasiunta del ko nors ir jau nebesinori nei man su juo ka nors daryti nes paaiskinti bandau graziai o jis vistiek su savo isterijom... ka patartumet?

06. Nov 2012, 17:42

sveikos mielos mergaites,nu kartais tikrai isveda is kantrybes auginu du berniukus vyresneliui 7metai eina i pirma klase nesutariam juodai atrodo viska duodi perki stenges del jo o jis keliu raidziu tingi parasyt ar paskaityt,tai sendien tki pamoksla uztaisiu,nes dirzas nieko gero nezada,nepatinka mano taisykles,nenori mokytis,nenori susitvarkyt zaislu apsirengi ir eini lauk is mano namu,zinau ziauru,bet vaiaks susimaste,jei nori uzauges bomzaut tai pradek nuo sendien,uz tu duru nieko nereiks daryt,pasakiau viska ka galvoju,vaikas atsiverte sasiuvini ir parase dar 6 karta grziai,pasakite knyga.Kai einam mieste daznai parodau ka vargsai zmones kurie neturi ka valgyt ir knaisojasi siuksledezese,sakau jie nesimokino dabar neturi kur gyvent,neturi darbo,cia bus tavo ateitis,jei nepasistengsi del saves.Parsivedziau mazesni is darzelio,vyresnelis atejes pabuciavo.😀

motinysteveza motinysteveza 06. Nov 2012, 16:39

va būtent! 👍 truputėlį skaičiau apie jūsų nuostabią dukrytę ❤

motinysteveza motinysteveza 06. Nov 2012, 16:37

oi, mamos tik nesakykite, kad pačios gavot, žinot už ką ir tai yra gerai... taip pat kaip ir vaikų nereikia lavinti, nes va kokie protingi užaugome ir be jokių būrelių ir pan. kiekviena karta yra vis tobulesnė ir protingesė, nes vis daugiau ir daugiau galimybių! o dėl vaikų mušimo, manau, kad po kelių kartų, toks auklėjimas bus toks keistas kaip šiandien tarkim užvožti draugei, jei nesutapo nuomonės 😃

motinysteveza motinysteveza 06. Nov 2012, 16:30

labai standartiška situacija, kai vaikas kažko nori, bet kenkia. įsijauskite į vaiko situaciją - gi taip įdomu tas kompiuteris, o mama neleidžia. Minusų vaikai kompiuteryje nemato 😀. o pradėjus isterikuoti, kartais mama nusileidžia. kodėl man ir šį sykį nepašaukus?
mano mamiška patirtis sako, kad reikia susitarti su vaiku jo kalba (atitinkmai pagal amžių), kada ir kiek galima prie jo pabūti (visiškai negalime juk drausti).nekeiskite savo nuomonės. KALBĖTI su vaiku, kodėl kompiuteris ribojamas, kodėl jis gali pakenkti. vaikai protingi, jie supras. o ištikus isterijai, pačiai išlikti ramiai (tikrai sunku), NEPALIKTI vieno vaiko su jo skausmu. jei nesileidžia paimamas ant rankų, bent šalia pabūkite, kol nurims. taip puoselėjmas ryšys su vaiku, o ne statoma siena. augant vaikui, TIKRAI mažės isterijos, vaikai bus paklusnūs iš meilės, jie mąstys, kas kaip ir kodėl. o ne paklusnūs iš baimės... čia tik patarimai, jums spręsti 🌷

06. Nov 2012, 16:09

zinok tikrai mano vaikai tokie nebus ,noriu kad butu laisvesni ,as augau pagal motina tylene tapau susivarzius galimybiu gyvenimui nedave ,tikiuos mergicos nepasduos

06. Nov 2012, 16:02

iki penkiu ramu 😃

06. Nov 2012, 16:01

rekauju baisu kaip rekauju nes anyta sako kiek tu gali rektant vaiku 😃 o kas kas liecia musima labai retai bet nesiginu ☺

06. Nov 2012, 15:57

as ir esu is tu mamu kurios pliaukstelna vaikui per sike kai nebeymanoma su juo niekaip susitarti. esu gavus ir pati nuo mamos ir tikrai nemazai, bet nejauciu jokios nuoskaudos jai ir gal gerai kad bijojau musimo nes tai padedavo susilaikyt ir nedaryt nesamoniu 😃 tik va as pati per skysta mama, jei uzduodu vaikui per nagus tai pati save labiau grauziu nei jam skauda. visada siulau vaikui susitart bandau paaiskint bet kai matau kad y nieka nereaguoja o jo pyktis ir isterija tik dideja, tad tenka sudrausminti kitaip.

06. Nov 2012, 15:53

ai dar tu traktoriuku turi pervaziuoti kuo gilesne bala ir kelnias susislapint 😃

06. Nov 2012, 15:50

net seneliai sako per per daiug islepine mes juos.PVZ rytais kad i darzeli nuvaziuot tenka imti traktoriuka su jio nuvaziuot i kioskeli ka nors nusipirkt po to ponaitis vaziuoja i darzeli as negaliu jo must kad noori vaziuot tuo traktoriuku nors cia jau yra ozys. Arba zyze nieks neitinka gali plaukus nuo galvos nusiplest paprasciause nekreipiu demesio tiesiog nekalbu nueinu savo reikalais.Vakar uzsimane 22val dar kompo pradejo zyzt nusisukau nekalbejau nurimo ir uzmigo.Kuo daugiau rekausi ar musies tuo bus blogesnis rezultatas

06. Nov 2012, 15:46

Pati gavus nuo mamos, kai iškėliau isteriją parduotuvėj, namie gavau, nuo tada nereikėjo isterijų nieko, bet nei santykiai niekas nepakito. Gavus ir nuo tėvukų, bet už tikrai rimtas nesąmones, bet ir dėl to nei agresiją jiems laikiau, nei dabar kažkuo netrigdo, nes tada žinojau už ką.

06. Nov 2012, 15:45

Oi negaliu sakyt kad ne karto nesu pliaukstelejus esu abiem savo vialniukams nes i griezta zodi neatsizviage kartais jie tenka "rankytes i darba" bet tikrai ne kasdien. Buvo tiek viens tiek kitas su dirziuku gaves bet tikrai ne nuo manes ,bet ir tai abu po viena karteli ir tai nesmarkiai kad naktim kilotusi aimanuotu melynem aplipe butu.

06. Nov 2012, 15:43

Pliaukšteliu per subiniuką, bet neskaitau mušimu, bet ir nesididžiuoju, kad retkarčiais tenka tiap tramdyti vaiką, kai pokalbiai nebepadeda. Aš prieš diržą ir t.t., visuomet stengiuosi su vaiku draugiškai susitarti, kai kyla isterija, taip ir pradedu "pasikalbėkim, susitarkim", dažniausiai pavyksta ir tvarka, kartais būna kantrybė senka, tas "pliaukštelėjimas" pats faktas, manau vaikui bauginantis, vengiu, bet kartais simboliškai taip būna, nors ir nesukeliu fizinio skausmo, tačiau kaip minėjau pats faktas apramina. Ir nėra ko įrodinėti savo tiesų, visi ir visos puikiai supranta, kad tai nėra gerai, tačiau kiekvienas vaikas kitoks,o ir tie pliaukšėjimai gali būti traktuojami smurtu, tik tada, kai tai nuolatinis vaiko raminimo būdas, tėvų silpnumas nuolatinis ir t.t.

motinysteveza motinysteveza 06. Nov 2012, 15:38

ir dar kaip stabdo. visų pirma, kodėl prireikia pliaukštelti? kai mama išvedama iš kantrybės. kodėl mama išvedama iš kantrybės? vaikas nepaklusnus. kodėl vaikas nepaklusnus? va nuo čia ir reikia pradėti... įsiklausyti į vaiką. jis tikrai nedaro nieko šiaip. tikrai nenori skaudinti mamos. netinkamo vaiko elgesiui visuomet yra priežastis.

motinysteveza motinysteveza 06. Nov 2012, 15:32

kalbu ne apie konkrečią vieną ar kitą galimybę. tarkim yra du vaikai, turintys panašų intelektą, tik vienas auklėjamas fiziškai, kitas ne. kuris gyvenime daugiau pasieks? na juk faktas, kad tie vaikai, kurie mušami mažiau savimi pasitikintys. o patikėkite, kai vaikas žino, kad "GALI" jis žymiai daugiau pasieks net ir turėdamas "prastesnius genus". padaryti moksliniai tyrimai ir to neigti neverta.

06. Nov 2012, 14:56

butu jeigu butu 😀 o jei butu negavus ar tada butu isnaudojus visas galimybes? nesuzinosi jei to nepatirsi. gyvenimas yra vienas ir kaip vienoj ar kitoj situacijoj butu jei butu tai... deja neteks suzinot...

motinysteveza motinysteveza 06. Nov 2012, 14:34

gal ir neužaugot blogesne, bet ar išnaudojote savo visas galimybes, esate tuo kuo esate? čia pamąstymui, nebūtina atsakyti 😀 🌷 o šiaip manau, VISI vaikai turi didžiulius potencialus skleistis, yra kūrbybingi, gabūs ir visokie kitokie. o netinkamas auklėjimas (konkrečiai vaiko negirdėjimas, bet koks rankos fizinis pakėlimas, psichologinis smurtas) viską paslepia giliai į stalčiukus. Nuostabus konkursas, jei rasiu laiko, pabandysiu sudalyvauti, kad įkvėpčiau kitas mamas 😀

gintarerei gintarerei 06. Nov 2012, 14:17

na visos mamos savo vaikams yra pacios tobuliausios 😀

gintarerei gintarerei 06. Nov 2012, 14:07

nuo pat mazumes, kai tik jis taps samoningas, bandysiu aukleti teigiama linkme, kad veliau kuo labiau isvengti tokiusituacija kaip tu sakai, o jei butu, tai kalbeciausi kalbeciausi kalbeciausi,..manau vaikai labai supratingi ir supranta, kai daro blogai, jei jiems paaiskini! Kalbu teoriskai, nes Jonukas dar mazas, bet pas mane viduje labai stiprus noras nebuti tokiai kaip tevai, todel padarysiu viska, kad tik tokia nebuciau, nors tia ir butu sunkiausias kelias 😀 kaip ir sakiau sekmes man 😀

1 2