Sergantys vaikai puikiai reaguoja į muziką

01. Oct 2012, 08:00

Jei turite klausimų, kurių nespėjote užduoti per tiesioginę transliaciją vaikučių ugdymo klausimais - juos galite rašyti el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Deimantė klausia:

 

Pas jus mokyklėlėje "Strazdanėlės" apsilanko ir vaikučiai turintys sveikatos problemų, sergantys ar sirgę vėžiu - kaip jie adaptuojasi muzikiniame fone? Kaip priima visą aplinką? Ar jiems reikalingas kitoks dėmesys nei sveikam vaikui? Aš pati auginu dukrytę su sveikatos problemomis, tad labai įdomu.

 

Komentuoja ankstyvojo muzikinio ugdymo specialistė, mokyklėlės „Strazdanėlės“ įkūrėja Sonata Latvėnaitė – Kričenienė.


Vaikai puikiai adaptuojasi, nes jie skirtingai nuo suaugusių pamiršta savo ligą. Problema yra suaugusiems tėvams ir kitų vaikų tėvams, bet tik ne vaikams. Pagalbos reikia tik suaugusiems, o vaikai greitai susidraugauja. Juos vienija žaidimas ir žaidimų džiaugsmai, nauji patyrimai.

 

Dėmesys paskistomas visiems vienodai, tik mokytojas turi žinoti šio vaiko galimybes, ligos istoriją.

 

Sergančių vaikų tėvų baimės, kompleksai stabdo natūralų sergančio ir sveiko vaiko bendravimą. Sergantys vaikai nieko nesiskiria nuo sveikų. Jie taip pat reaguoja į muziką.

 

Video: mokyklėlės „Strazdanėlės“ įkūrėja ir muzikos mokytoja Sonata Latvėnaitė- Kričenienė apie ankstyvąjį vaikučių muzikinį ugdymą.