Savaitgalio konkurso rezultatai

Savaitgalio konkurso rezultatai

30. Jan 2012, 09:00

Savaitgalį surengėme trumpą dviejų dienų konkursą, kuris sulaukė didelio Jūsų palankumo.

 

Klausėme Jūsų, kodėl apsisprendėte turėti tiek vaikų, kiek turite, ir kas lemtų, jei planuotumėte jų daugiau? Sulaukėme pusšimčio Jūsų atsakymų, daugybės įdomių minčių. Kaip ir sakėme skelbdami konkursą, vieną laimėtoją rinkome atsitiktiniu būdu - tiesiog surašėme popieriuje visų mamyčių slapyvardžius ir užsimerkę "būrėme".

 

Taigi, Bryan Caplan knyga "Savanaudiškos priežastys turėti daugiau vaikų" burtų keliu atitenka - mamytei EGLEI (kleckas).

 

Štai Eglės mintys:

 

Įdomu man pasidarė, kai susimąsčiau ir nepamenu, kad būčiau kada sakiusi, turėsiu vieną vaiką ir viskas, ar du ir viskas, ar tris ir viskas... Gal todėl, kad galvoje sukasi: „kiek Dievulis duos, taip ir bus“.

 

Bet vieno vaiko niekada nenorėjau, sakiau, reikia bent jau dviejų. Dabar turime dvi dukrytes, ateityje galvojame ir apie trečią, tik reikia šiek tiek paauginti šias. O kai bus trečias, galbūt, norėsis ir daugiau, nežinau, aš nesu nustačiusi konkretaus skaičiaus. Kodėl mes taip galvojam? Gal kad ir aš, ir vyras esame užaugę trijų vaikų šeimose. Smagu, kai esi vaikas, turi brolių ir sesių, turi su kuo žaisti. Užaugę visi sukuria šeimas, turi artimųjų, gali visko prigalvoti -  ir stovyklų, ir kelionių su šeimos nariais. O kas, kai esi vienas?

 

 Vaikai - džiaugsmas, nors yra tikrai nemažai sunkumų juos auginant. Kai išeinu į lauką su dukrytėm, bevaikštant užšnekina kokia močiutė, pasižiūri, pasidžiaugia. Kitos su gailesčiu žvelgia ir sako: „Vai, kaip sunku, dar abi mažos“. O  aš atsakau, kad būna ir sunkiau...

 

O kiek džiaugsmo su jom abiem, kad jūs žinotumėte. Taigi. Kiek juokų jos prikrečia, kaip jos čiauška, kiek klausimų, kiek juoko, kiek žaidimų, kiek džiaugsmo, kiek apkabinimų, kiek žodelių "myliu", kiek žodelių "pasiilgau", kiek glostymų, mylavimų... Štai kodėl reikia turėti vaikų, nes tai tikrasis gyvenimo džiaugsmas...

 

***

Miela Egle, parašykite savo kontaktus (vardą, pavardę, adresą ir telefoną) mums adresu redakcija@mamyciuklubas.lt ir sutarsime dėl knygos atsiėmimo.

 

Dar kartą dėkojame visoms ir tikimės, kad ir Jums buvo smagu atlikti savotišką sąžinės ir minčių auditą, pasvajoti apie būsimus vaikus, pasidžiaugti esamais.

 

Iki kitų konkursų!

 

P.S. Dėmesio vilnietėms!

 

Antradienį, sausio 31 dieną, 17.30 val., knygų ir laisvalaikio prekių parduotuvėje „Sofoklis“, Gedimino pr. 43, Vilniuje vyks leidyklos „Metodika“ išleistos ekonomikos profesoriaus ir trijų vaikų tėvo Bryan'o Caplan'o knygos „Savanaudiškos priežastys turėti daugiau vaikų“ pristatymas. Renginyje savo patirtimi auginant keturis dalinsis socialinių mokslų daktarė, edukologė, privačių darželių tinklo steigėja Austėja Landsbergienė.

 

Renginio metu bus diskutuojama šiandien ypač aktualia tema „Ar turint daugiau vaikų mūsų gyvenimas tampa sunkesnis?“. Knygos pristatymo ir diskusijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į žmones, besidžiaugiančius tėvyste ir savo pavyzdžiais skatinančius turėti daugiau vaikų. Palikime negatyvias kalbas šone ir visi kartu pažvelkime į vaikus kitu kampu – ne kaip į rūpesčių priežastį, o jų sprendimą.

 

30. Jan 2012, 23:20

sveikinam 🌷

30. Jan 2012, 19:12

🌷 🌷 🌷 sveikinimai!

30. Jan 2012, 11:16

sveikinam😀

30. Jan 2012, 11:02

🎉 🌷 😉 sveikinam!!!

30. Jan 2012, 09:47

sveikinam 🌷