Sausuose pusryčiuose - per daug cukraus

Sausuose pusryčiuose - per daug cukraus

22. Dec 2011, 00:00


Nors manoma, kad labai sveika valgyti pusryčiams dribsnius, viena amerikiečių organizacija išsiaiškino, jog dribsniuose yra daugiau cukraus, negu deserte. Apie tai rašo „The Gazzete“.

 

Specialistai ištyrė 40-ies rūšių dribsnius, visuose cukraus kiekis gerokai viršijo normas. Daugiausiai cukraus – kompanijų „Quaker“ ir „Kellogg“ gaminiuose. Į pirmą dešimtuką patekusiuose gaminiuose cukraus kiekis buvo nuo 41,4 proc. (apie 12 gramų cukraus porcijoje) iki 55,6 proc. (20 gramų cukraus sausų pusryčių su medumi „Kellogg’s Honey Smacks“ porcijoje).

 

Medikai įspėja – pomėgis saldumynams atsiranda vaikystėje, o ryškiaspalvės pakuotės su pamėgtais filmukų personažais vilioja vaikus. Todėl būtina apriboti cukraus vartojimą. 

 

Dietologų patarimu, geriausiai pusryčiams valgyti gaminius ir neskaldytų grūdų miltų, o cukraus juose turi būti ne daugiau, nei 4 gramai. Naudingų pusryčių porcijoje idealiu atveju turi būti mažiausiai penki gramai ląstelienos.

 

www.delfi.lt

 

14. Jan 2012, 15:02

ne mėgėja sausukų mano pupa 😀

22. Dec 2011, 10:58

dribsnių nei patys valgom, nei vaikui duotume - esu griežtai prieš juos