Rūgščiuose pieno produktuose gausu gerųjų bakterijų

Rūgščiuose pieno produktuose gausu gerųjų bakterijų

09. Jul 2011, 07:00

Pasak vaikų ligų gydytojos Laimos Bulikaitės, kefyrą, rūgpienį, varškę ar jogurtą vaiko organizmas pasisavina lengviau ir net tris kartus greičiau nei saldų karvės pieną. 

 

Jogurte ir varškėje laktozė suskaidyta, o pieno baltymų kiekis mažesnis, todėl jie lengviau virškinami. Net pieno baltymui alergiškai mažyliai, suvalgę jogurto, varškės, kefyro ar rūgpienio, retai sulaukia alerginės reakcijos.

 

Rūgščiuose pieno produktuse gausu gerųjų bakterijų. Šių produktų skanauti kūdikis gali sulaukęs 10 mėnesių, o rūgpienio, sūrio ir neglaistytų sūrelių – nuo metukų.

 

Jogurte labai daug gerųjų bakterijų, jos padeda geriau pasisavinti kalcį virškinamajame trakte.

 

Varškė – sotus ir sunkiau virškinamas produktas. Jos kūdikiui užteks apie 50 gramų per dieną. Joje daug kalcio, fosforo, gerokai mažiau laktozės, folio rūgšties.

09. Jul 2011, 18:12

Varškės, naminių sūrių ar pirktinių maniškis visai nemėgsta 😀 Vėliau pamėgs manau . . . net ir saldžių sūrių nevalgo iš šviežio pieno

09. Jul 2011, 12:16

varskes suris jeigu gaminamas su saldziu pienu tada skanu😀 nesausas buna.

laurora laurora 09. Jul 2011, 10:11

as pati tai nelabai megstu rauginto pieno produktu. idomu, kaip mano mazyle valgys. jogurta valgo, varske valgo pasiraukydama