Rožinė spalva mergaitėms, melsva – berniukams?

Rožinė spalva mergaitėms, melsva – berniukams?

10. Mar 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ruošiantis motinystei tradiciškai ieškome savo mažyliui kraitelio, dažniausiai atsižvelgdamos į lytį – mergaitei dairomės nesąmoningai rožinės spalvos, o berniukui – melsvos ar mėlynos. Kodėl taip?

Visuomenėje nuo seno priimta manyti, jog su rožine/rausva spalva mergaitei skiepijamas moteriškumas, švelnumas, laisvumas, savo ruožtu melsva/žydra/mėlyna spalvos berniukams įskiepijamas vyriškumas, pasitikėjimas savimi ir kiti bruožai, būdingi stipriajai lyčiai.

Jeigu pasigilinsime į istoriją, tokiam skirstymui yra ir kitas paaiškinimas. 1797 metais Paulius I priėmė įstatymą, kuris skelbė, jog visi imperatoriškos šeimos naujagimiai po gimimo iš karto tampa ordinų kavalieriais. Berniukai tampa šventojo apaštalo Andriejaus ordino kavalieriais, mergaitės – šventos kankinės Jekaterinos. Kiekvienas ordinas turėjo savos spalvos kaspiną – berniukams buvo užrišamas mėlynas, mergaitėms – rožinis kaspinas.

Būtent nuo to laiko ir prigijo tradicija mergaites rengti rausva/rožine spalva, o berniukus – melsva ar mėlyna.

Pasirodo, kad vaikučius taip rengiame tik todėl, jog taip priimta ir įprasta, tačiau nei viena, nei kita spalva neturi įtakos vaikučio psichikai. Pasak psichologų, abi minėtos spalvos turi raminantį poveikį.

Taigi, savo mažylę ar mažylį gali drąsiai rengti bet kokios spalvos drabužėliais – geltonais, baltais, raudonais ar rinktis kitą spalvinę gamą, nepriklausomai ar tai dukrytė, ar sūnus. Juk ir berniukas gali vilkėti drabužiais, turinčiais rausvos spalvos elementų, tiek ir mergaitės drabužėliai gali būti melsvi ar mėlyni.

Spalvingų jums pirkinių!

Ar Tu visuomet derini, kad mergaitei būtų rožinė, o berniukui mėlyna ar kita tamsesnė spalva?

20170309122856-90307.jpg

Auginkime berniukus ir mergaites kartu su Huggies® Ultra Comfort!