Ropoti su Bright Starts vienaragiu - smagiau

Ropoti su Bright Starts vienaragiu - smagiau

02. Aug 2019, 13:54 Aleksandras Aleksandras

Bright stars žaislą “Vienaragis” testavome su 10 mėn. sunūmi Emiliu. Kai gavome žaislą testavimui Emilis jau intensyviai ropojo apie 2 savaites, todėl galvojome, kad šis žaislas dar labiau paskatins jį ropoti ir pats ropojimas taps įdomesnis bei spalvingesnis.

Pirmiausia aprašysiu žaislo išvaizdą ir dizainą: žaislo dydis kompaktiškas – jis nei per didelis, nei per mažas, pats tas vaikams nuo kokių 8 mėn., kai vaikai vis daugiau šliaužioja ir pradeda ropoti – žaislą lengva pastebėti ir norisi paskui jį sekti, nes žaislas ryškus (dominuoja balta ir ružava spalva), taip pat žaislas judėdamas žybsi violetine bei mėlyna spalvomis.

Gavus žaislą teko skirti nemažai laiko išsiaiškinti visas jo funkcijas bei galimybes. Apvertus žaislą galima pasirinkti – ar leisime žaislui judėti lygiu paviršiumi, ar leisime užvažiuoti ant kilimo. Taip pat galima rinktis kokia kalba žaislas kalbės – anglų, ispanų, prancūzų. Galima pasirinkti ar žaislas atliks mokamąsias funkcijas – įvardins skaičius, spalvas, formas ar judės po patalpą ir skatins mažylį ropoti. Žaisle daug funkcijų, daug dainelių – tad žaislas turėtų patikti ir išrankiems vaikučiams.

Emiliui šis žaislas patiko, nes yra labai spalvingas, skleidžia gražias muzikėles ir galima paskui jį ropoti, bet labiausia jam patiko, kad palietus žaislą (žaislo “ragą” ir plaukus), žaislas nuo palietimo pats savarankiškai pradeda judėti ir mažylis toliau gali paskui jį ropoti. Mums kaip tėvams nepatiko tai, kad pats žaislas savarankiškai juda labai trumpai, t.y. jis vienas daug nenuvažiuoja, pastoviai iš naujo turi įjungti važiavimo rėžimą arba tikėtis, kad vaikas žaislą palies ir žaislas judės toliau. Žaislą išbandėme ant medinių grindų bei ant parketo, padarėme išvadą, kad ant medinių grindų jis juda gal net ilgiau ir kažkaip "švariau". Žaislui atsirėmus į įvairius paviršius, žaislas sureguoja ir pavažiuoja atgal (mūsų atveju sureagavo į sieną, į kilimą, į kėdes), bet jei yra neįjungtas kilimo rėžimas, žaislas atsirėmęs į kilimėlį sustoja ir atgal neapsisuka.

Kadangi mūsų mažyliui dar skaičiai, formos, spalvos nėra labai įdomu, tai žaislo lavinimo funkcija mums, manau bus aktuali po kelių mėnesių, kai pradėsime domėtis ir mokytis.  Kol kas žaislas atlieka ropojimo funkciją, lavina vaiko prisilietimus, nes mažyliui įdomiausia žaislą tiksliai paliesti, kad jis pakeistų kryptį, todėl žaislą gaudome ir vis keičiame kryptis.

          P.S atsiprašome už neryškias nuotraukas, labai sunku pagauti greitai judantį vaiką su judančiu žaislu :).