Roko draugystė su naktipuodžiu

Roko draugystė su naktipuodžiu

18. Jun 2011, 00:00 tifer tifer

Rokučiui dabar 2 metukai ir jis puikiai žino, kam yra reikalingas naktipuodis. Tik draugauti su juo kol kas užsimano gana retai.


 

Kadangi vyresnis broliukas Elijas, kuriam 3,5 metų, visus savo reikaliukus daro ant puoduko, tai siūlau ir Rokučiui imti pavyzdį iš broliuko.

 

 

Nors mano sūnūs Tomas ir Elijas sauskelnių atsisakė trečiųjų metų pabaigoje, dukrytės - būdamos 2-jų metukų. Vieną dukrytę pratinau sėstis ant puoduko nuo kokių 7-ių mėnesių, bet galutinai atprato nuo sauskelnių vis tiek gerokai vėliau.

 

Aš esu skaičiusi ir galvoju, kad berniukai su sauskelnėmis draugauja ilgėliau. Ir nelakstau namie su naktipuodžiu, aišku, pasiūlau daryti į puoduką keletą kartų per dieną, bet jei nepadaro ar net nenori sėstis, tai per daug nesigriaužiam - viskam ateis savas laikas.

 

Būna ir taip, kad pamatęs kaip rytais ir vakarais Elijas daro ant puoduko, tai pasiprašo ir Rokutis. Tada abu džiaugiasi, kad abiem pavyko atlikti savo reikaliukus į naktipuodį

 

 

Elijas mažą reikaliuką "sysiuką" pradėjo daryti į puoduką gerokai anksčiau negu didelį - "kaku". Būdavo, ir naktį jau nebenaudojom sauskelnių, ir lopšelyje be jų būdavo, "sysiu" prašydavo, o "kaku" kraudavo į kelnes.

 

Paskui kažkaip darželyje su auklėtojomis susitarėme, kad jei darys ir didelį reikaliuką ant naktipuodžio, tai duosime po saldainį. Ir, matyt, tai buvo geras paskatinimas, o gal tiesiog atėjo tas tikras sauskelnių atsisakymo laikotarpis, kad tiesiog per savaitę viską tvarkingai ėmė daryti į naktipuodį

 

 

O va su Roku - atvirkščiai. Jis prašosi ant puoduko, kai nori "didelio", o kai nori mažo reikaliuko, tai dar dažniausiai nesiprašo, daro į kelnytes, todėl vis dar dėvime sauskelnes.

 

Susimąstęs atlikinėja rimtus reikalus

 

 

Elijas nori pažiūrėti, ar Rokutis padarė į puoduką

 

 

Dar noriu parašyti porą patarimų, kuriuos aš naudojau, kad lengviau priprastų prie naktipuodžio:

 

-Kad žiemą nebūtų šalta nuogam užpakaliukui atsisėsti ant naktipuodžio, aš jį iš pradžių truputį pašildau po šiltu vandeniu.

 

-Taip pat, kad geriau ir greičiau gautųsi padaryti mažą reikaliuką, atsuku vandens čiaupą, kad girdėtųsi vandenuko čiurlenimas. Pas mus naktipuodis stovi vonioje, tai patogu tai padaryti.

 

Tikiuosi, kad mano mažasis Rokutis per vasarą visai atpras nuo sauskelnių.

 


Blogų konkursas – Mokomės „susidraugauti“ su naktipuodžiu

 

Netrukus Lietuvoje: Huggies® Pull Ups® sauskelnės-kelnaitės pratinantis prie naktipuodžio!

 

logo

18. Jun 2011, 21:44

Fainuoliai broliukai 😀 taip viskam savas laikas, o geras pavyzdys užkrečia, tai broliuko pamokos ir pavyzdys, manau, bus į naudą 😀 🌷 🌷 🌷

18. Jun 2011, 14:38

😃😃 geras..abu broliukai draugiskai pakaitom su puoduku draugauja.saunuoliai.mielos nuotraukytes😉

18. Jun 2011, 00:47

Saunuoliai broliukai 😀