Renkate puoduką? Atsakykite sau į 4 klausimus

Renkate puoduką? Atsakykite sau į 4 klausimus

09. Mar 2016, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Prieš pratinant vaiką atlikti visus reikalus į puoduką, laukia „rimtas“ darbelis – išrinkti ir nupirkti naktipuodį. Žinoma, jei negavote jo dovanų, nes kaip sakoma, dovanotam arkliui į dantis nežiūrima.

Prieš išsiruošiant pirkti puoduką, siūlome sau atsakyti į keturis klausimus. Tada parduotuvėje užtruksite trumpiau, nes žinosite, ko jums reikia.

1 klausimas: Paprasčiausias naktipuodis ar ypatingo dizaino ir ypatingų funkcijų?

Apsispręskite iš anksto, kokio naktipuodžio jums reikia. Paprasčiausias naktipuodis - tai toks plastikinis naktipuodis, kuris neturi jokių papildomų funkcijų. Jis yra pats pigiausias ir paprasčiausias. Jeigu esate tos nuomonės, kad naktipuodis – ne žaislas, ir jam keliamas turi būti pagrindinis reikalavimas – paprastumas, šis pasirinkimas kaip tik jums.

Rinkdamiesi tokį naktipuodį atkreipkite dėmesį į jo stabilumą. Kartais patys pigiausi naktipuodžiai būna labai lengvi, nestabilūs, o tai reiškia, kad mažyliui keliantis nuo jo, gali išsipilti viduje esantis turinys.

Tačiau yra ir kitokių naktipuodžių, kurie primena žaislus – vaikas ant jo sėdi tarsi soste arba panašios į automobilį formos. Ypatingo dizaino naktipuodžių būna įvairių spalvų, formų, su papildomis funkcijoms. Na, ir kaina - ji dešimteriopai didesnė už paprastus naktipuodžius.

2 klausimas: Ar jūsų vaikas yra smulkus ar stambus?

Kaip žinia, vaikai būna skirtingo kūno sudėjimo – vieni sulaukę metukų sveria devynis kilogramus, o kiti – ir 14. Pagal jūsų vaiko konstituciją reikėtų rinktis ir naktipuodį- stambesniems vaikams rinktis didesnį, su erdvesniu atsisėdimu, o smulkiems tiks ir mažesnis. Be to, svarbu kokia jūsų vaikučio lytis. Kai kurie naktipuodžiai yra anatominės formos, tai yra, pritaikyti būtent berniukui arba būtent mergaitei.

3 klausimas: Ar naktipuodis yra patogus išplauti?

Ta irgi turėtų būti vienas iš svarbių kriterijų, renkantis naktipuodį. Juk jį plauti teks po kelis ir daugiau kartų per dieną. Jeigu jums ir gražūs naktipuodžiai su atlošu, panašūs į kėdutes, pabandykite įsivaizduoti, kaip jį plausite.  Kai kurie naktipuodžiai turi dangtį, jis pravers tada, jeigu neturėsite iš karto išpilti jo turinio, pavyzdžiui, naktį.

4 klausimas: Ar norite grojančio puoduko?

Vienas iš labiausiai paplitusių „pagerintų“ naktipuodžių – su dugne įmontuota mikroschema, kai sušlapus dugnui, pasigirsta muzikėlė. Ar tiks toks puodukas jūsų vaikui – sunku pasakyti nepabandžius. Vieni tėvai sako, kad tai jiems buvo tikras atradimas, o kiti – kad mažylis išsigąsdavo muzikytės ar nemėgo tokio puodelio.

Jeigu jūsų mažylis itin jautrus, nepatikliai reaguoja į visokias naujoves, pasvarstykite prieš pirkdami tokį puodelį. Nors, kita vertus, jei jis jums ir nepatiks, mikroschemą galėsite išardyti ir naudoti puodelį kaip paprastą, be muzikos. 

Atsakius sau į šiuos klausimus ir iš anksto apsvarsčius visus UŽ ir PRIEŠ, naktipuodžio pasirinkimas taps lengvesnis. O ir tikėtina, kad įsigytu naktipuodžiu būsite patenkinti.

Ar neteko nusivilti vaikui nupirktu puoduku?