Renkamės kombinezoną

Renkamės kombinezoną

05. Sep 2012, 00:00

Rudenį pats laikas pradėti dairytis kūdikiui kombinezono, nes šaltasis metų laikas jau čia pat.

 

Kombinezonas pačiam mažiausiam kūdikėliui

 

Jeigu jūsų atžala gimė vasarą arba rudenį, šią žiemą jis bus vos kelių mėnesių. Ar dažnai eisite į lauką su kūdikiu? Gyvenate bute ar užmiestyje, kur didesnė tikimybė daugiau laiko praleisti gryname ore? Iki kokios temperatūros eisite su mažyliu pasivaikščioti? O gal jį migdysite įstiklintame balkone, kur nebūna -10?

 

Tik atsakius į šiuos visus klausimus, galima keliauti pirkti kombinezono. Patiems mažiausiems kūdikėliams patogiausi kombinezonai, turintys du užtrauktus. Jie atsisega, kūdikis atsargiai paguldomas, ir užtrauktukai užsegami.

 

Kol mažylis nevaikšto, pirkite kombinezonus su „batukais“, t.y., uždarais galais. Vėliau, paaugus, kai kuriuose modeliuose yra galimybė juos atsegti ir apauti įprastais batukais. Prie kombinezono komplekte paprastai būna ir pirštinytės, surištos juostele, kad nebūtų taip lengva pamesti...

 

 

Kombinezonas ūgtelėjusiam vaikui


Vaikui paaugus galimybė rinktis jau didesnė – paprastai siūlomi vientisi kombinezonai ir atskiri – kelnės (dažnai su petnešomis) ir striukė. Šis variantas patogus, jei, pavyzdžiui, vaiką prispiria „reikalas“ ir tenka bėgti į artimiausią kavinę ar prekybos centrą.

 

Vaikščiojančiam mažyliui perkant kombinezoną, vienas svarbiausių reikalavimų jam – patogumas. Vaikas žengia pirmuosius žingsnius, tad kombinezonas turi netrukdyti o judesiams, neturi būti spaudžiančių sąsagų, kitų nepatogių detalių.

 

Universalus ar ne?


Pirkdami kombinezoną, pasiteiraukite, ar jis skirtas rudeniui, ar žiemai, o gal yra universalus, pritaikytas visam šaltajam periodui? Mamos kartais iš patirties pastebi, kad itin kokybiški ir atsparūs šalčiui, drėgmei, yra kombinezonai, pasiūti Šiaurės šalyse – Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje.

 

 

Kiti patarimai:


-Pirkdami kombinezoną, stenkitės jį pamatuoti, ši taisyklė galioja, net kai perkate kūdikėliui. Matuojant galėsite pamatyti, kiek kombinezonas yra patogus jūsų vaikui.

 

-Atkreipkite dėmesį į medžiagą – ar ji neperšlampama, kokiai oro temperatūrai yra skirta. Jei nesusigaudote patys, drąsiai klauskite parduotuvės konsultanto.

 

-Gerai paskaičiuokite, kiek laiko ir kaip dažnai naudosite kombinezoną – gal labiau apsimoka ieškoti geros kokybės, bet dėvėto?

 

 

Kokie Jums kriterijai svarbūs, renkant kombinezoną vaikui?

Ar visada perkate tik naujus? O gal atvirkščiai manote, kad tai nebūtina/

 

Padiskutuokime!

05. Sep 2012, 13:26

Perku ne tik naujus,bet kartais ir dėvėtus kombenzonus svarbiausia,kad būtų patogus vaikui ir būtų lengva vaikutį apvilkti ir nuvilkti.