Reikia pašildyti ar nebūtina?

Reikia pašildyti ar nebūtina?

25. Sep 2012, 07:00

„Mamyčių klubo“ forume savaitgalį atsirado nauja tema, manome, kad ji aktuali daugeliui mamyčių, todėl kviečiame padiskutuoti ir jus. Ar pašildote motinos pienuką (mišinuką) prieš duodamos kūdikiui iš buteliuko?

 

Štai kaip prasidėjo diskusija “Mamyčių klubo” forume:


„Sveikos, kaip tik skaitinėjau viename forume, kad mamytės nešildo nutraukto pienuko ar pravėsusio mišinuko prieš maitinant savo leliukus. Man asmeniškai net keista pasidarė, kai pasisakė net keletas mamyčių, kad jos duoda kambario temperatūros pienuką, nes aš visad duodu pašildytą ir šiltą pienuką. Mano suvokimu, reikia ir kūdikiams "šilto maisto"... Tad noriu ir jūsų pasiteirauti kokia jūsų nuomonė apie tai? Šildote ar vis dėl to ne? KODĖL?“ (avieteee)

 

Klausimas sulaukė įvairių nuomonių:


„Pienuką visuomet stengiuosi duoti jam kuo šiltesnį, turim specialų termometrą, tai duodu maždaug 39-40 laipsnių pašildytą pienuką. O mano pienelį daugiausiai iš krūties valgo, tai nereik jaudintis dėl šildymo“. (deimante)


„Tik šiltą duodavau – ir pienuką, ir mišinuką. Jei per šaltas būdavo, iš karto žiaukčiodavo“ .(tovera)

 

Skaičiau vienos medikės straipsnį, kad vaikams užtenka kambario temperatūros šiltumo pienuko ar mišinuko. Bet aš pati visada duodavau šiltesnį“.  (aijos)

 

„Aš taip pat pritariu, kad reikia pašildyti. Šildžiau su pirmu ir su antru. O kai ligoninėje gulėjau, tai viena medikė sakė, kad šiltą reikia duoti, kad vaiko organizmas priprastų prie šilto maisto, o kita medikė atvirkščiai, sakė, kad kambario temperatūros duoti maistelį, ir pieną. Na, kiekviena mama daro pagal save“. (stebukliuke)

 

„Mums dar begulint ligoninėj sakė, kad, tarkim, mišinėlio šildyti nereikia, o ir nutraukto pienuko irgi šildyti nereikia, jis tinkamas kambario temperatūros. Man, aišku, atrodė kitaip.

 

Tada manęs paklausė, kur šildysiu, sakė, kad mikrobangų krosnelėje netinka jokiu būdu, o ant dujinės viryklės irgi. Tikrai pasitaiko, kad nutrauktą pienuką maniškė išgeria vėliau (arba mišinėlį), bet duodu, kaip sakė, ir nieko - mergytė net nereaguoja. Manau, kiekviena daro kaip jai atrodo geriau“. (silvijana)

 

„Motinos ištrauktas ką tik pienukas yra tinkamos temperatūros gerti, bet jei pastovi šaldytuve, tada dedu į karštą vandenį 5 minutėms“. (gerdusiux)


 O ką manote Jūs?

25. Sep 2012, 15:53

as taip pat manau kad butina pasildyti, juk jie dar tokie mazyciai o jau nori salta maistuka duoti, as butinai pasildau. ir ilgai netrunka keleta minuciu, ir laiko daug tikrai neuzima juk svarbiausia vaikucio sveikata

25. Sep 2012, 11:19

Manau, kad butinai reikia siltesni duoti tiek pienuka tiek misinuka, 37 laipsniai, kiek priklauso, juk vaikui valgant irgi turi buti komfortas, mes tai nemegstam per daug atsalusio maisto ar gerimo, norisi silto, manau ir kudikiui daug skaniau, aisku valgys ir kambario temperaturos nes valgyti nores, bet negi sunku pasildyti 😀