Rankų darbo dovanėlės: Apelsinų sirupas ir cukruotos apelsinų žievelės

Rankų darbo dovanėlės: Apelsinų sirupas ir cukruotos apelsinų žievelės

11. Dec 2014, 10:57 Krisliukas Krisliukas

Noriu pasidalinti dar viena rankų darbo dovanų idėja. Pernai ją dovanojau savo tėvams, uošviams ir vaikų krikštatėviams. Išbandžiau ir pati. Man labai patiko.

Cukruotom apelsinų žievelėm reikės:

  • apelsinų (kiekio tikslaus nepasakysiu, priklauso nuo to, kiek žmonių norėsite sveikinti)
  • cukraus
  • vandens

Iš pradžių labai gerai nuplauname apelsinus. Geriausia vandeniu ir soda. Kuo ploniau nupjauname žieveles (plonesnės skaniau).

Apelsinų žieveles reikia dėti į šaltą vandenį ir užvirti. Viską pakartoti tris kartus.

Kai šis procesas bus atliktas, išgriebiame žieveles ir dedame į apelsinų sirupą. Ant labai mažos ugnies paverdame apie valandą.

Iš sirupo ištrauktas apelsinų žieveles reikia apibarstyti cukrumi ir palikti džiūti.

20141211104819-49948.jpg

Apelsinų sirupui reikės:

  • apelsinų
  • vandens
  • cukraus
  • jei patinka, galima berti šiek tiek vanilinio cukraus

Nupjauname apelsinų žieveles ir išspaudžiame sultis iš apelsinų. Gautas sultis (tirščių nedėjau, perkošiau) reikia supilti į vandenį, berti cukraus, vanilinio cukraus ir ant mažos ugnies pavirti apie valandą.

Gautą sirupą išpilstykite į gražius stiklinius indelius ir užsukite. Galite įdėti kelias džiovintas apelsino žieveles.

Papuošimas - jūsų fantazijos reikalas. Aš puošiau cinamono lazdele ir džiovinta apelsino riekele. Užrašiau ir atspausdinau etiketes, kurias užklijavau ant dangtelio viršaus.

20141211104849-93048.jpg

20141211104926-65641.jpg

Labai skanu šaukštelį sirupo pilti į arbatą ir mėgautis ja šaltais žiemos vakarais.

Skanaus!

K.

jaldija jaldija 11. Dec 2014, 15:47

👍👍👍 be žodžių...

Liucyte Liucyte 11. Dec 2014, 14:24

Dovanėlės atrodo labai skoningos: tiek įpakavimo, tiek skonio prasme 😀

Krisliukas Krisliukas 11. Dec 2014, 13:59 Mutter

o kad aš atsiminčiau 😃 man rodos viską dėjau iš akies..tikrai daug apelsinų naudojau,berods 10 tai tikrai,nes reikėjo nemažai žmonių sveikint..(ir per kelis kartus dariau)..ten tų sulčių gavos visai nemažai iš tokio kiekio apelsinų..bijau pameluot,lyg per pusę vandens ir sulčių..
o kiek cukraus irgi tiksliai nepasakysiu..
šiaip stiklinei vandens, stiklinė cukraus..bet aš jo tikrai mažiau pyliau

11. Dec 2014, 12:40

MMM, atrodo tai taip skaniai, kad net seilės kaupiasi 😀 O gal gali brūkštelti kiekius: koks spaustų apelsinų sulčių ir vandens santykis?