Pusantrų metukų nevalgiukė

Pusantrų metukų nevalgiukė

21. Nov 2011, 07:00

Savaitgalį "Mamyčių klubo" forume mama užvedė temą, prašydama jūsų patarimų ir pasidalinti savo asmenine patirtimi.

 

Sveikos mamos. Turiu problemų su savo nevalgiuke. Mums yra 1,5 metukų. Jau maždaug trečia savaitė, kaip ji atsisako valgyti pietus. Pusryčius ji pavalgo, duodu kruopų košytes ir mišinuko. Kai tik ateina laikas valgyti pietus, vaikas pamato lėkštę, ir nesvarbu kas joje yra bėga nuo jos. Nė šaukštelio nepasiūlysi.

 

Viską išbandžiau: ir kitokią mėsytę, ir makaronus, ir žuvį ir sriubytes dariau - NIEKO!!!! Vaikas purtosi nuo jų, kaip nežinau nuo ko. Bet kaip tik pasiūlau jogurtuką ar šiaip ką nors, tada ji mielai valgo, kramsnoja kukurūzus, desertuką kokį. Bet nenoriu, kad vaikas priprastų prie to, kas šiek tiek saldžiau, todėl stengiuos duoti kuo mažiau, bet iš kitos pusės, kai vaikas nevalgo normalaus maisto, tai stengies duoti jau bet ką, kad tik pavalgytų nors kiek.

 

Tiesa, ji dar valgo mano pienuką, va šito dalyko ji neatsisako, galėtų valgyt ir valgyt, bet juk papuliu vien soti ir nebus. Aš jau nebežinau, gal mano toks pienas riebus yra ar ką, nors neatrodo, kad ten kažkas riebaus būtų. Kartais atsisako net vakarienės, ir užmiega tik su papuliu burnytei.

 

Jai dabar dar dygsta vienas iltinis dantukas, ir kitų trijų iltinukų dantenytės pabalusios. Negi čia viską suversti dantukam? Ką jūs galėtumėte patarti mamos, nes nebežinau ko griebtis ir kaip pamaitinti vaiką.

 

P.S. duodu ir vitamino C, ir žuvų taukų, bet efekto jokio...

 

Tema mūsų forume štai čia: http://forumas.mamyciuklubas.lt/1-2-metai/?t=6520

 

Ką patarsime mamytei?

21. Nov 2011, 14:24

na jei ji dar geria mamos pienely tai matyt dar tas jai duoda sotuma, o dar kukuruzai ar kiti uzkandziai ir uztenka. siulyciau nestresuoti ir tiesiog pralaukti sita etapa, gal kalti dantukai svarbu kad bent pusrycius pavalgo. o kai isalks pati pasiprasys. stiprybes mamyte 😉