Psichologė: Nematomi draugai - tiesus kelias į vaiko pasaulį

Psichologė: Nematomi draugai - tiesus kelias į vaiko pasaulį

04. Oct 2012, 08:00

Su įsivaizduojamais vaikų draugais susiduria ne viena šeima. Viltės nematomas draugas Tobis privertė sunerimti jos mamą Jolitą. Ką apie tai mano psichologė?

 

Visa Jolitos papasakota istorija: Dukrytė turi įsivaizduojamą draugą

 

Komentuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Sveiki, Jolita,

 

Dažnai vaikai, kurie yra uždari, ar kuriems trūksta dėmesio, turi nematomų draugų. Sunku iš šono suprasti, kas tai yra - vaizduotė ar haliucinacijos. Jei kyla klausimų ar neramumų, būtinai pasikonsultuokit su šeimos gydytoju.

 

Kalbant apie nematomus draugus kaip vaizduotės vaisių - tai gana tiesus kelias į vaiko pasaulį. Kaip Tobis jaučiasi šiandieną? Kokia jo nuotaika? Kodėl? Taip kalbėdamas apie draugą, vaikas pasakoja tai, kas jam yra neramu.

 

Neskatinkite fantazijų, t.y. neapsimetinėkite, kad matote Tobį, bet ir neneikite jo egzistavimo, tiesiog paprašykite, kad vaikas supažindintų, ar geras Tobis? Ar linksmas, ar būna piktas ir niūrus? Kodėl? Ar ją saugo?

 

Visada asmeniškai galite susisiekti su manimi ar apsilankyti mano kabinete.

Psichologės kontaktai:

vika.aniuliene@gmail.com

Mob. 8 654 49445

 

Dukrytė turi įsivaizduojamą draugąF

 

05. Oct 2012, 06:46

Paskaiciau, tai kazkaip nejauku pasidare. Zinokit, as prisimenu save, kad irgi turejau isivaizduojama drauge, net prisimenu ja vadindavau vardu Tilona (ir sugalvok toki varda) su ta "drauge" zaisdavau, kalbedavau. Kai dabartiniu protu galvoju, tai sakau gal isivaizduodavau del to, kad labai norejau tureti drauge mergaite, nes augau tarp broliu ir mano gatveje nebuvo nei vienos mergaites, tik bernai ir jie visi vyresni ir nenoredavo manes priimti zaisti 😀 Kai pradejau lankyti mokykla man atrodo ta drauge ir dingo is mano gyvenimo...

04. Oct 2012, 14:00

nieko praeis ir nauju bus nematomu draugu mano astuonmete dukra vis tuos draugus issivaizduoja vasara buvo feju manija 😀 dabar lyg lyg nurumo iki kitu..........

04. Oct 2012, 13:59

Tikra istorija-is pirmu lupu,taip sakant 😃

04. Oct 2012, 11:04

🤓| 🤓| 🤓|

04. Oct 2012, 10:26

Viena bendradarbe yra pasakojusi,kad jos sunus,kai buvo mazas "turejo" gal dvylika kazkokiu "draugu" mazu zmogeliuku. Jis su jais kalbedavosi,eidavo kartu pas daktarus,laikydavo atvertas duris,kol jie sueidavi i namus 😀 Veliau jie kazkaip dingo ir kai mama paklause sunaus,kur jie prapuole,jis pasake,kad jie isvyko i Egipta ir gris po 72 metu 😀 Stai taip..... Tas sunus buvo gana uzdaroko budo,jis dabar jau jaunuolis,jo mama yra jo paklaususi,ar jis atsimena savo zmogeliukus,jis atsake,kad taip!