Psichologė: dvimetė isterijomis išbando ribas

Psichologė: dvimetė isterijomis išbando ribas

11. Jun 2012, 08:00

Neseniai diskutavome, kodėl dvimetė mažylė kelia isterijas ir kaip mamai Daivai geriau pasielgti. Šiandien išklausykime psichologės Vikos nuomonės.

 

Daivos istorija:

Dvimetė dukrytė kelia isterijas

 

Konsultuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Matyt, mergaitė tiesiog eilinį kartą išbando ribas, nori įsitikinti, kad yra vis dar mylima. Sergant natūraliai gauna daugiau meilės, švelnumo ir globos, galų gale, būna namuose su artimaisiais.

 

O pasveikus atsiranda "bausmė": reikia būti atskirtai nuo namų, dėl to grįžus pravartu išlieti savo pyktį, nepasitenkinimą ir įsitikinti, ar vis dar mane myli.

 

Nesivelkit į manipuliacijas, nekreipkit dėmesio į isterijas, blogas elgesys turi būti bausmė (porą minučių atskirame kambaryje, nutraukiama mėgstama veikla), kai vaikas nurimsta, pasakykit, kad labai mylite, apkabinkite, pabučiuokite.

 

Už gerą elgesį turi būt atlyginama dėmesiu, o blogas elgesys turi būt ignoruojamas.

Psichologės kontaktai:

vika.aniuliene@gmail.com

Mob. 8 654 49445

 

11. Jun 2012, 10:19

Ačiū už specialisto nuomonę. Reikalas tas, kad šiuo metu tėvelis yra ilgam išvykęs. Man susidariusi tokia nuomonė, kad ji galvoja, kad tėtis ją "paliko", kaip ji sako.Ji bijo, kad ir aš ją "paliksiu" - neišleidžia manęs nė per atstumą, jeigu tik nemato manęs, rėkia, verkia.