Profesija: tėvai

Profesija: tėvai

05. Oct 2011, 08:00

Kaip manote, ar būnant tėvais verta papildyti savo žinių apie vaiko auklėjimą ir psichologiją, kraitį? Mes manome, kad taip ir pristatome Jums nemokamus kursus tai padaryti.

 

 1 pasiūlymas


Šeimos centras „Kartu Saldu“ Vilniuje kviečia mamas ir tėčius į grupę tėvams „Sėkmingos tėvystės gebėjimų ugdymas“.


Kaip rašoma kursų pristatyme, tapę tėvais mes patiriame džiaugsmą, tačiau auginant vaikus tenka susidurti su įvairiausiais išgyvenimais. Akivaizdu, kad vaikų auklėjimas yra atsakingas darbas, reikalaujantis daug žinių, įvairių įgūdžių, kūrybiškumo.

 

Šio sugebėjimo mes mokomės visą gyvenimą tiek iš daromų klaidų, tiek džiaugdamiesi sėkme, tiek klausydami kitų – tėvų, specialistų patarimų. Būtent tokiu principu ir vyks vaikų auklėjimo įgūdžių lavinimas renkamoje tėvų grupėje. Jaukioje, saugioje aplinkoje galėsite ne tik pasidžiaugti savo laimėjimais, bet ir pasidalinti iškylančiais sunkumais.


Tėvų grupė yra organizuojama, remiantis pasaulyje populiariomis tėvų ugdymo programomis, pritaikius jų idėjas Lietuvai. Grupės susitikimų metu tėvai gaus žinių apie pozityvų vaikų auklėjimą, bus analizuojamos aktualios probleminės situacijos bei suteikta galimybė praktiškai lavinti gebėjimus, įgalinančius mus kurti šiltus tarpusavio santykius šeimoje, padedančius efektyviai spręsti iškylančius sunkumus ir išugdyti atsakingus, savarankiškus, pasitikinčius ir save gerbiančius vaikus.

 

Temos:


– vaiko raida
– pozityvaus elgesio skatinimas ir reagavimas į nepriimtiną elgesį
– dėmesio skyrimas, pagyrimai
– ribų nustatymas, sakymas „ne“
– prasmingos bausmės

 

Apie grupę:

– Grupės programą sudaro 4 kassavaitiniai užsiėmimai po 3 val.
– Užsiėmimų forma – trumpos teorinės žinios, interaktyvūs pratimai, diskusija, įvairių situacijų aptarimas.
– Grupę ves psichologė Eglė Stanevičiūtė
– Grupės susitikimai vyks 2011 spalio mėnesį trečiadieniais 17.30-20.30 val.
– Tėvams dalyvavimas grupėje yra nemokamas.

Norintys dalyvauti mokymuose kviečiami registruotis el. paštu visiemskartu@gmail.com iki spalio 6 dienos. Vietų skaičius ribotas. Daugiau informacijos tel. 860634552 Vaiva.

 

2 pasiūlymas

 

Antrą sezoną pradeda ir šeimas registruotis kviečia „Šeimų universitetas“ Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Kaišiadoryse

 

Nacionalinė šeimų saviugdos programa „Šeimų universitetas“ skelbia naujų mokslo metų pradžią. Didžiulio tėvų susidomėjimo sulaukęs visuomeninis projektas jau antrus metus iš eilės kviečia tėvus registruotis į kursus šeimoms.

 

Pirmoji šeimų absolvenčių laida sėkmingai baigusi kursus dar kartą patvirtino - tarpusavio santykiams reikia skirti daugiau dėmesio, o būti gerais tėvais yra paprasčiau nei atrodo. Šeimos šeimoms gali padėti atrasti paprastų sprendimų tarpusavio santykiams palaikyti kasdienybėje, kuriuos reikia ugdyti nuolat ir kryptingai. Darnūs sutuoktinių tarpusavio santykiai sukuria vaikui saugumo jausmą ir pasitikėjimą tėvais,  o tai pažadina vaiko pasitikėjimą savimi ir leidžia skleistis jo kūrybiškumui.

 

Kaip viskas vyksta?

Šeimų universiteto dalyviai – apie 12-15 šeimų vienoje grupėje –  diskutuoja iš anksto parengtomis aktualiomis temomis apie vaikų auklėjimą, bendravimą šeimoje, tėvų tarpusavio ryšio stiprinimą bei bendrą šeimos laimės kūrimą, analizuoja problemas ir ieško sprendimų. Šeimos dalinasi savo patirtimi bei nuomone, sutuoktiniai mokosi išklausyti bei suprasti vienas kitą ir šią patirtį perduoti savo vaikams.

 

„Šeimų universitetas“ šiais mokslo metais tėvams siūlo tris ugdymo programas:


    • „Pirmieji žingsniai“ – kursai skirti poroms, kurios nekantriai laukia savo pirmagimio, ir visiems tėvams, auginantiems vaikus iki 4 metų. Tai praktinis kursas, padedantis išugdyti pagrindinius vaiko įpročius: tvarką, miego ritmą, gerus valgymo bei higienos įpročius. Šis kursas primins, būti mama ir tėčiu – didžiausias džiaugsmas!


    • „Pirmosios raidės“ – kursai skirti šeimoms, auginančioms vaikus nuo 4 iki 8 metų. Šiame amžiuje skleidžiasi besivystanti vaiko asmenybė. Dėl to kursai labiausiai koncentruojasi į tai, kaip padėti tėvams tinkamai parinkti vaiko lavinimo sritis ir nustatyti tikslus kiekvienam vaiko raidos etapui.


    • „Pirmieji sprendimai“ – kursai skirti šeimoms, auginančioms vaikus nuo 8 iki 10 metų. Kursų metu tėvai praktiškai analizuos vertybių svarbą gyvenime. Tėvai gilinsis, kaip jas perduoti vaikams bei įtvirtinti kasdienybėje. Šiame vaiko amžiuje nesuformuotos ir tinkamai neįdiegtos vertybės paauglystėje gali virsti rimtomis problemomis. Tad šis laikas vaikui yra vertybių ir dorybių įtvirtinimo metas.

 

Šeimų universiteto dalyviams kryptingai diskutuoti padės virš 100 moderatorių, kurie pagal Tarptautinės šeimų vystymosi federacijos IFFD metodiką yra specialiai apmokyti savanoriai iš visos Lietuvos.

 

Registruotis į Šeimų universiteto kursus gali visos šeimos, poroje auginančios vaikus iki 10 metų arba jų besilaukiančios. Šeimų mokymas pagrįstas diskusijomis poroje, todėl kursuose turi dalyvauti abu tėvai ar globėjai.

 

Šeimų universiteto kursai yra nemokami. Tėvai, norintys dalyvauti kursuose, gali registruotis Šeimų universiteto interneto svetainėje www.seimu.lt

{smallpic:1}

 

Gal dalyvauti ryšis ir Tavo šeima?

05. Oct 2011, 11:31

Manau puiku.