Preventan® - meškos jėga imuninei sistemai ir organizmo atsparumui

Preventan® - meškos jėga imuninei sistemai ir organizmo atsparumui

08. Oct 2013, 16:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Preventan® produktų linijos sudėtyje yra unikalus patentuotas, biologiškai veikliųjų  medžiagų kompleksas ProteQuine®, padedantis palaikyti imuninę sistemą ir organizmo atsparumą. ProteQuine®  komplekso sudedamosios medžiagos yra svarbios žmogaus imuninės sistemos veiklai. ProteQuine® kompleksą sudaro medžiagos, dalyvaujančios visos  žmogaus imuninės sistemos veikloje, t.y. amino rūgštys, oligopeptidai, nukleotidai.Preventan® sudėtyje esančios medžiagos gali padėti atsigaunant po antibiotikų vartojimo arba didelio krūvio. Šiuos produktus galima vartoti ir nėščiosioms nuo antro trimestro.

20130919194343-68795.jpg 

Kaip veikia ProteQuine?

Kai į organizmą patenka virusas ar bakterija, smegenys gaudo signalą ir paleidžia apsaugos mechanizmą – mūsų imuninę sistemą, duodamas jai užduotį – gaminti ląsteles, o taip pat imunoglobuliną A. Tam, kad šis procesas vyktų sparčiai, reikalingas pakankamas kiekis medžiagų, iš kurių ir susideda šios ląstelės.

Imuninių ląstelių gamybai naudojami nukleotidai, o imunoglobulinui gaminti – aminorūgštys. Jei šių medžiagų organizme užtenka, apsauginės ląstelės gaminamos greitai, ir virusų ar bakterijų poveikis greitai nuslopinamas. Jei medžiagų mažai, procesas būna lėtas, bakterijos greitai dauginasi ir žmogus suserga.

Nukleotidus ir aminorūgštis mes gauname su mityba, bet tam, kad  jų kiekis būtų pakankamas, mityba turi būti subalansuota ir kokybiška. Deja, taip būna ne visada.

Preventan® sudėtyje yra biologiškai veikliųjų medžiagų kompleksas ProteQuine® - nukleotidai, oligopeptidai, aminorūgštys.

Visi šie procesai organizme vyksta natūraliai, tačiau vartodami Preventan® papildome organizmą medžiagomis, reikalingomis imuninei sistemai palaikyti, dėl to imuninės sistemos darbas efektyvesnis. 

Koks Preventan poveikis imuninei sistemai?

Preventan® sudėtyje esančios veikliosios medžiagos:

-suaktyvina antikūnių darbą

-padidina ScIgA (imunoglobulinas A) lygį vidutiniškai 71%, pradžioje IgA lygis padidėja burnos gleivinėje, kas labai svarbu, nes būtent per burną į organizmą patenka didžioji dalis bakterijų ir virusų

-padidina Т-limfocitų kiekį

-optimizuoja IgЕ lygį (imunoglobulinas Е), kuris atsakingas už alergines reakcijas

-pagreitina imuninių ląstelių ir antikūnių dauginimąsi, tokiu būdu spartėja imuninio atsako reakcija

Ar tai įrodyta?

Preventan® receptūra sukurta Čekijoje 1970 m., šioje šalyje šis preparatas labai populiarus. Gamintojas eksportą į kitas šalis pradėjo tik prieš ketverius metus, todėl mums tai naujiena. Gamintojas SVUS Pharma atliko kelis tyrimus, kurie patvirtina Preventan® veikimą. Buvo publikuoti straipsniai* apie Preventan®, taip pat apie nukleotidų ir aminorūgščių veikimą.

Žemiau aprašytas vienas iš tyrimų.

Preventan sudėtyje esančios medžiagos daro įtaką IgA lygiui burnos gleivinėje

2006 metais Čekijos Stomatologijos institute rudens gripo sezonu atliktas tyrimas su 39 savanoriais (sveiki suaugusieji). 60 dienų dalis jų vartojo Preventan®, likusieji – placebą.

Tyrimo pabaigoje gauta išvada, kad tų, kas vartojo Preventan®, IgA (imunoglobulino A) lygis burnos gleivinės ertmėje buvo apie 71% didesnis nei tų žmonių, kurie gėrė tik placebą.

Tyrimo vadovas dr. Stepanas Podzimekas:

Burnos imunitetas – svarbi visos imuninės sistemos dalis. Juk pagrindinė jos funkcija apsaugoti nuo virusų ir bakterijų. IgA vaidina svarbų vaidmenį apsaugant burnos gleivinę.

Nukleotidai ir aminorūgštys svarbūs formuojant IgA, bet jie turi ir kitas svarbias biologines funkcijas. Įrodyta, jog nukleotidų trūkumas neleidžia limfocitams kovoti su virusais ir bakterijomis. Produktai,kurių sudėtyje yra nukleotidų, padeda palaikyti imuninę sistemą.

 

 20130919194550-53530.jpg

Kada rekomenduojama vartoti Preventan®?

-Preventan® rekomenduojamas vartoti šiais atvejais:

-Profilaktiškai

- Kai vartojami antibiotikai

-Pacientams, turintiems nusilpusį organizmą

-Žmonėms, kurie valgo mažai mėsos arba visai jos nevalgo

Kaip vartoti Preventan®?

Veikliųjų  medžiagų kompleksas ProteQuine® iš pradžių veikia burnos gleivinę, todėl:

-leiskite tabletei Preventan® lėtai ištirpti burnoje

-pavartojus Preventan® pageidautina ½ - 1 val. nieko nevalgyti ir negerti, idealus laikas – po dantų valymo prieš miegą ar po pusryčių.

20131017094244-37374.jpg

 

Preventan linija. Penki produktai. Kuo jie skiriasi?

Visi Preventan linijos produktai turi vieną veikliąją medžiagą - ProteQuine® - 1mg kiekvienoje tabletėje. Bet visgi jie skiriasi, nes kiekvienas turi vis kitas pagalbines medžiagas, skirtas skirtingoms situacijoms, skirtingiems žmonėms.

 20131017094347-65046.jpg

Preventan® Classic – profilaktikai

Preventan® Classic skirtas vartoti žmonėms iš anksto besirūpinantiems savo sveikata ir imunitetu. Ilgalaikiam imuniteto palaikymui  rekomenduojama vartoti Preventan® Classic nuo rudens iki pavasario. 

1 tabletėje yra 1 mg ProteQuine® ir vitamino C (12 mg).

Preparatas skirtas ilgalaikiam  profilaktiniam vartojimui po 1 tabletę, leidžiant jai lėtai ištirpti burnoje. Po vartojimo patariama ½-1 val. nevalgyti ir negerti.

Skirtas suagusiems ir vaikams nuo 3 metų. Leidžiama vartoti nėščiosioms nuo antro trimestro.

Tabletė nedidelė, šiek tiek rūgštoka.

Pakuotėje yra 30 tablečių, užtenka mėnesiui.

 20130919194838-78866.jpg

 

Preventan® Junior – profilaktikai vaikams nuo 3 metų

Preventan® Junior rekomenduojamas ilgalaikiam  vaikų  imuninės sistemos palaikymui nuo rudens iki pavasario. Produktas yra malonaus skonio ir kvapo, vaikams patiks! Sudėtyje esantys saldikliai draugiški vaikų dantukams.

1 tabletėje yra 1 mg ProteQuine® ir vitamino C (13,2 mg).

Preparatas skirtas ilgalaikiam  profilaktiniam vartojimui po 1 tabletę, leidžiant jai lėtai ištirpti burnoje. Po vartojimo patariama ½-1 val. nevalgyti ir negerti.

Skirtas vaikams nuo 3 metų. Leidžiama vartoti suaugusiems ir nėščiosioms nuo antro trimestro.

Skirtingai nuo Preventan® Classic, šis produktas sukurtas taip, kad  jį būtų galima duoti vaikui. Tabletės didesnės, turinčios malonų  kvapą ir skonį. Vaikams patinka!

Pakuotėje yra 30 ir 90 tablečių. Didelėje pakuotėje slepiasi dovanėlė – piniginė su meškiuku (1 vnt – mėlynas arba rožinis)

20131017094427-57997.jpg

 

Sirupas Preventan® Baby – profilaktikai mažyliams nuo 3 metų

Preventan® Baby sirupą rekomenduojama vartoti nuo rudens iki pavasario vaiko imuninės sistemos palaikymui. Tirštos konsistencijos dėka sirupas lieka ant gleivinės, o tai leidžia ProteQuine® komplekse esančioms medžiagoms atlikti savo darbą. Preventan® Baby sirupas malonaus vaisių skonio, rekomenduojama vaikams nuo 3 metų.  

5 mg yra 1mg ProteQuine®.

Skirtas ilgalaikei profilaktikai, gerti po 5mg per dieną. Po vartojimo patariama nors ½-1 val. nevalgyt ir negerti.

Skirtas vaikams nuo 3 metų. Leidžiama vartoti suaugusiems ir nėščiosioms nuo antro trimestro.

Tinka mažyliams, kurie nemoka čiulpti tabletės. Pagamintas natūralaus sirupo Sucromix VUC 50 pagrindu. Sudėtyje nėra dažiklių. 

Pakuotėje 150 ml , užtenka mėnesiui.

20130919195019-36823.jpg

Preventan® Akut – greita ir efektyvi apsauga

Preventan® Akut skirtas vartoti  nedelsiant. Preventan® Akut sudėtyje yra ProteQuine® kompleksas, o taip pat beta-ciklodekstrino, kuris gali pagreitinti veikliųjų medžiagų  įsisavinimą. 

Preventan® Akut sudėtyje esančios medžiagos gali padėti atsigaunant po antibiotikų vartojimo arba didelio krūvio. 

1 tabletėje yra 1mg ProteQuine®, vitamino C (13,2 mg) ir beta-ciklodekstrino, kuris pagreitina veikliųjų medžiagų  įsisavinimą.

Rekomenduojama vartoti po 1 tabletę 2 kartus per dieną, leidžiant lėtai ištirpti burnoje. Po vartojimo patariama  nors ½-1 val. nevalgyti ir negerti.

Skirtas suaugusiems ir vaikams nuo 3 metų. Leidžiama vartoti nėščiosioms nuo antro trimestro.

Tabletė nedidelė, kiek rūgštoko skonio.

Pakuotėje yra 30 tablečių.

20130919195058-17379.jpg 

Preventan® Quattro – greita ir efektyvi pagalba gerklei

Rekomenduojama vartoti, esant diskomfortui gerklės srityje.

1 tabletėje yra 1mg ProteQuine®, vitamino C (12 mg), beta-ciklodekstrino, eterinių aliejų ir laktoferino.

Laktoferinas yra svarbi priešpienio dalis, veikia bakteriją, neleidžia jai augti ir daugintis. 

Rekomenduojama vartoti po 1 tabletę 2 kartus per dieną, leidžiant lėtai ištirpti burnoje. Po vartojimo patariama nors ½-1 val. nevalgyti negerti.

Svarbu vartoti kursais - 6 dienas po dvi tabletes. 

Skirtas suaugusiems ir vaikams nuo 3 metų. Leidžiama vartoti ir nėščiosioms nuo antro trimestro.

Tabletė yra malonaus skonio.

Pakuotėje yra 12 tablečių – 1 kursas.

Sveikatos Jums ir Jūsų vaikams!

20130919195138-32754.jpg

20130919195149-41291.jpg

1)     Richter Richard, CSc Sledování vlivu šestiměsíčního podávánípřípravku Preventan Junior® u dětí s významným výskytem infekcí horních cest dýchacíc. Pediatr. praxi | 2011; 12(2)

2)     Podzimek Štěpán, Ph.D. Vliv Preventanu® Akut na hladiny sekrečních protilátek IgA ve slinách zdravých jedinců. p r a c t i c u s 9 / 2 0 0 7

3)     Richter J, Pelech L. Immunological findings in groups of children after compensatory measures. Toxicol Lett. 1996 Nov;88(1-3):165-8.

4)     Barankiewitz, J. a Cohen, A. Purine nucleotide metabolism in phytohemagglutinin-induced human T lymphocytes. Arch BiochemBiophys. 1987 Oct;258(1):167-75.

5)     Carver, J.D. Dietary nucleotides: cellular immune, intestinal and hepatic system effects. J Nutr. 1994 Jan;124(1 Suppl):144S-148S.

6)     Carver, J.D.,Walker, W.A. The role of nucleotidesin human nutrition. Nutr Biochem.1996;6:58-62.

7)     Chandra, R.K., Kumari, S. Nutrition and immunity: an overview. J Nutr. 1994;124(8Suppl):1433S-1435S.

8)     Janas, L.M., Picciano, M.F. The nucleotide profile of human milk. Pediatr Res. 1982Aug;16(8):659-62.

9)     Jyonouchi, H. Nucleotide actions on humoral immune responses. J Nutr. 1994Jan;124(1 Suppl):138S-143S.

10)   Kulkarni, A.D., Rudolph, F.B., Van Buren,C.T. The role of dietary sources of nucleotidesin immune function: a review. J Nutr.1994;124(8 Suppl): 1442S-1446S.

11)   Mestecky, J., McGhee, J. Immunoglobulin A: molecular and cellular interactionsinvolved in IgA biosynthesis and immune response. Adv Immunol. 1987;40:153-163.

12)   Richter, J., Pelech, L. Albumin in the saliva-a significant indicator of the effect of „outdoor schools“. Cent Eur J Public Health.1994 Jun;2(1):55-7.

13)   Richter, J., Pelech, L. Immunological findings in groups of children after compensatory measures. Toxicol Lett. 1996;88:165-168.

14)   Richter, J., Šíma, P., Pelech, L., Turek, B.Nukleotidy a jejich význam ve výživě, prevenci a imunitě. Hygiena 1996;6:319-323.

15)   Richter, J., Richterová, S. Vitaminy, minerální látky a nukleotidy. Výživa a potraviny1997;52:41-42.

16)   Underdown, B.J., Schiff, J.M. Immunoglobulin A: strategic defense initiative at the mucosal surface. Annu Rev Immunol.1986;4:389-417.