Pratinimosi prie puoduko mokykla su sugeriančiomis kelnaitėmis Huggies® Pull-Ups®


E-paštas: *
Mamos vardas: *
Mažylio lytis: *


Ar tavo mažylis pasiruošęs pratintis prie puoduko? *






* Obligātie lauki

Pratinimosi prie puoduko KLUBAS: Renk mažylį lengvais ir praktiškais drabužiais

17. Jun 2014, 17:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kuo vaiką aprengti, kad pratinimasis prie naktinio puoduko vyktų sklandžiai ir sėkmingai?

Mažų vaikučių drabužiai išties žavingi. Kas gali atsilaikyti prieš mergaičių spalvingas sukneles, pėdkelnes ar berniukų žavius džinsus, kombinezonus?

Vaikams, kurie dėvi sauskelnes, šie drabužėliai patogūs ir tinkami, bet kai mažyliai pradeda mokytis sėstis ant puoduko, tuomet reikia ieškoti kuo patogesnės aprangos.

Daugelis tėvų rengia savo mažylius kuo madingesniais rūbeliais, juk kaimynų vaikučiai taip pat puikiai aprengti. Be ne visada madingi drabužėliai yra praktiški. Geriausi rūbai pratinant vaikutį prie puoduko – tie, kurie greitai nurengiami. Daugelis tėvų ir ekspertų pataria mažas mergates aprengti suknelėmis ar sijonėliais, o berniukus – kelnėmis ar šortais su elastiniu juosmeniu.

Juk maži vaikai iki paskutinės minutės kenčia, kol pagaliau pasiprašo ant puoduko. Jei reikės ilgai užtrukti, pvz.atsegant ir numaunat kombinezoną, vaikas gali padaryti ir į kelnes.

Jei vaikas jau pats nusimauna kelnes, geriausia aprengti takias, kurios lengvai nukrinta iki kulkšnių, nes pvz. džinsų mažylis pats nenusimaus pakankamai ir gali apšlapinti. Pėdkelnes mergatėms sunkiausia nusimauti, tad vargu, ar jas mažylė nusmauks iki kelių sėsdama ant puoduko.

Patarimai apengiant mažylius, kurie jau mokinasi „viską atlikti“ ant puoduko:

  • Mažiau yra geriau

Jei tik pradate šį procesą ir esate namie, pasistenkite vaiko daug neaprengti, ypač rytais, jei nešalta, tegu pabėgioja tik su trumpikėmis ir marškinėliais.

  • Palaipsniui pratink vaikutį dėvėti apatines kelnaites

Kai jūsų atžala vis labiau pasitiki savimi ir dažnai pasiprašo ant puoduko, vis dažniau jam užmaukite apatines kelnaites. Teks pavargti, tačiau verta.

  • Įsitikink, ar vaikas tikrai moka nusimauti kelnaites

Jei įsigijote nauajs trumpikes ar kelnes savo mažyliui, pažiūrėkite, ar jis pats vienas moka teisingai jas nusimauti. Vaikai labiau norės eiti sėstis ant puoduko, kai pasitikės savimi, jog gali patys viską susitvarkyti.

  • Būkit pasiruošę

Netikėtumai gali nutikti, tad būkite pasiruošę. Tad turėkite papildomų drabužėlių persirengti ir, žinoma, Pull-Ups® sauskelnes, kai važiuojate į svečius ar kelionėje.