Pratimai mažyliui, kuris vaikšto pasistiebęs

Pratimai mažyliui, kuris vaikšto pasistiebęs

02. Apr 2015, 13:45 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kodėl mažylis pradeda vaikščioti pasistiebęs? Pasak kineziterapeutės Jurgitos Skiotytės, taip yra tada, jei pradedate vaikutį vedžioti aukštai iškėlę jo rankas. Kaip teisingai mokyti vaikščioti, tuoj sužinosite. 

Kaip Mamyčių klubui pasakojo kineziterapeutė Jurgita Skiotytė, jei vedžiojate paėmę vaiko rankas aukštyn, jam nieko kita nelieka, kaip pasistiebti. Jis išsitiesia, išsiriečia ir pasistiebia. Tad jokiu būdu to nedarykite.

„Reikia nuleisti vaikučio rankas pečių aukštyje ir krūtinės lygmenyje, stumti nugarytę šiek tiek atgal, tada vaikas priverstas atremti visą pėdutę ir žingsniuoti pilna pėda“, - pasakojo kineziterapeutė.

Po to galite prieiti prie kėdės ar kito slenkamo daikto ir atlikti lengvą pratimą, skirtą pusiausvyrai pajusti.

Vaikas turi perkelti vieną pėdutę ant kitos. Laikome už blauzdos, kad vaikas perkeltų savo svorį nuo vienos pėdos ant kitos. Taip formuojama pusiausvyra ir pėdučių atrama.

Vienas iš pratimų – vedžioti už abiejų rankų. Jei norite skatinti vaiką vaikščioti, duokite pradžioje įsikibti į dvi rankytes, po to į vieną. Keiskite rankas – taip vaikas bus greičiau skatinamas savarankiškai vaikščioti ir stiprės pusiausvyros koordinacija.