Pratęsiame pasakų konkursą "Mes- pasakų herojai"

Pratęsiame pasakų konkursą "Mes- pasakų herojai"

29. Nov 2011, 07:30

 

Labai norime sulaukti daugiau jūsų pasakojimų apie tai, su kokiu pasakų herojumi save ir savo mažylį tapatinate. Todėl konkursą pratęsiame dar savaitę - iki gruodžio 4 dienos.

 

PASAKOS - tai kažkas stebuklingo, gero, šilto...Su jomis ne vienas mes užaugome ir dabar sekdamos iš knygučių ar pačios kurdamos pasakas auginame vaikučius.

 

Šiame konkurse pasakų kurti nereikės, o tereiks prisiminti visas žinomas ar mėgstamas pasakas, jų personažus ir pabandyti susitapatinti su vienu ar keliais herojais.

 

-Koks Tu esi pasakų herojus, su kuriuo lengviausia susitapatinti?

-Koks pasakų herojus galėtų būti tavo mažylis?

-Kodėl būtent su tuo herojumi nori susitapatinti bei sutapatinti savo mažylį - ar to personažo savybės, charakteris, poelgiai artimi, panašūs ir pan.

 

Atsiųskite savo pasakojimus bei vaikučio nuotraukas (o gal pavyks atsiųsti ir herojaus iliustraciją, nuotrauką ar piešinį) per MK mygtuką "Tapk Mamyčių klubo autoriumi".

 

Konkursas vyks iki gruodžio 4 dienos.

 

Pagrindinis prizas - 3 kvietimai šeimoms į pasakų kūrimo seminarą!

 

Pasakų kūrimo seminarus rengia pasakų dirbtuvės "Permainų vėjas"

 

Pasakų dirbtuvėje visi šeimos nariai (dalyviai) „apsigyvena“ vienoje stebuklingoje karalystėje. Joje galima iš širdies kartu pasidžiaugti ir nuoširdžiai nusišypsoti vienas kitam. Šioje karalystėje vaikai ir tėvai kartu kuria savo pasaką. Įeiti į pasakų pasaulį, priimti jį visa širdimi, pasijusti jame kūrėju – vadinasi, padaryti realių pokyčių savo gyvenime.

 

Pasaka padeda vaikui ir suaugusiajam intuicijos ir fantazijos dėka atverti savyje kūrybinį pradą, išvystyti savo potencialą, pažinti pasaulį ne tik protu, bet ir širdimi. Pasaka – tai ypatinga bendravimo su žmogumi kalba. Tai, ką sunku pasakyti paprastais žodžiais, galima perduoti per pasaką.

 

 Vaikų dalyvavimas pasakų kūrimo grupėse – neįkainojama dovana jiems. Kodėl? Pirma, pas vaikus iki dešimties–dvylikos metų vyrauja vaizdinis mąstymas, todėl vaikus gyvenimo išminties geriau būtų mokyti per pasakas. Antra, laisvai kuriantis vaikas, besąlygiškai šią akimirką priimamas savo artimųjų, virsta į harmoningą, jaučiančią pusiausvyrą, stiprią asmenybę. Trečia, pasakos kūrimo metu vaikas ir jo artimieji (grupės dalyviai) tampa lygiateisiai kūrėjai ir tai vaikui teikia pasitikėjimo, ryžtingumo, drąsos saviraiškai.

 

Užsiėmimai vyksta:

 

Pirmadieniais: 18.30 – 20.00– pasakų dirbtuvės (rusų ir lietuvių gr.; amžius 3-10 m.)

Ketvirtadieniais: 10.00 – 11.00 – pasakų dirbtuvės ( 2-4 m.)

11.30 – 12.30 –pasakų dirbtuvės (rusų gr. 2-4 m.)

Šeštadieniais: 10.00 - 11.15 - pasakų dirbtuvės ( rusų ir lietuvių gr.; amžius 2-10 m.)

 

Užsiėmimų vieta: Vaikų ugdymo ir laisvalaikio studija „Mažieji stebuklai“ (I.Šimulionio g.5, Vilnius)

 

Plačiau apie tai: www.permainuvejas.lt/Pasakudirbtuveseimai

 

PAPILDOMA DOVANA -

 Rosa M. Curto IŠMOKIME PIEŠTI (vaikams nuo 4 m.) - daugiau nei 100 patrauklių ir paprastų piešimo idėjų!

 

 

 1

 

LABAI TIKIMĖS AKTYVAUS JŪSŲ DALYVAVIMO. SĖKMĖS!