Pramogos vaikams Turkijoje

Pramogos vaikams Turkijoje

13. Mar 2015, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 

Dažnai vykstantiems į keliones, Turkija jau tikriausiai tapo pamėgta atostogų vieta. Tai šalis tinkanti tiek atostogoms tik dviese, tiek šeimoms. Pastarosioms siūlomas įvairių paslaugų paketas, puikios, šeimai pritaikytos apgyvendinimo ir būtiniausių daiktų paslaugos, gausybė pramogų vaikams. Dėl šių priežasčių Turkija pelnytai gavo šeimos pramogų sostinės vardą.

Vandens parkai

Turkijoje gausu vaikų mėgstamų vandens parkų. Tai ypač kokybiški, vieni didžiausių pasaulyje vandens pramogų parkai. Šių parkų galima rasti Kusadasi kurorte, Efese, Antalijoje, Bodrume, Marmaryje, Stambule. Vandens pramogos pritaikytos įvairaus amžiaus vaikams, pramogų nestinga net patiems mažiausiems.

Parkuose gausu ekstremalių vandens čiuožyklų, baseinų, pirčių, sūkurinių vonių. Mažiems ir plaukti nemokantiems vaikams įrengti specialūs jiems skirti vandens atrakcionai. Keletas atrakcionų skirta šeimoms – visai šeimai galima plaukti pripučiamaisiais plaustais ar kajakais. Visi vandens pramogų parkai atitinka saugos ir higienos reikalavimus.

Delfinariumai

Turkija – tai šalis turistų džiaugsmui turinti ne vieną delfinariumą. Įspūdingus delfinų ir kitų vandens gyventojų pasirodymus galima stebėti Antalijoje, Alanijoje, Beleke, Kemere, Marmaryje, Kusadasi, Bodrume, Stambule. Siūloma gerėtis ne tik delfinų pasirodymais, bet su jais susipažinti iš arti, kartu paplaukioti, paglostyti ar nusifotografuoti. Turkijos delfinariumuose galima užsisakyti delfinų terapiją. Manoma, kad bendravimas ir žaidimai su delfinais reabilituoja, gerina emocinę būklę. Delfinų terapija ypač naudinga neįgaliems ar bendravimo problemų turintiems vaikams.

20150312141125-59016.jpg

Akvariumai

Povandeninio pasaulio paslaptys atskleidžiamos įspūdingo dydžio Turkijos akvariumuose. Jeigu nedrąsu povandeninį gyvenimą tyrinėti nardant arba norite pamatyti ypač retų ar net pavojingų jūros gyventojų, būtina aplankyti Turkijoje įrengtus akvariumus. Tai ypač puiki pramoga vaikams, kuri praplės akiratį, supažindins su retai matomais vandens gyventojais. Didžiausi ir įspūdingiausi akvariumai įsikūrę Stambule, Antalijoje, Ankaroje. Stambulo prekybos centre įrengtame akvariume galima stebėti per 10 000 jūros gyvūnų, kurių tarpe ypač retai matomi įspūdingo dydžio rykliai, piranijos, aštuonkojai. Lankytojams netgi suteikiama galimybė saugiai paplaukioti su rykliais. Antalijos akvariume taip pat leidžiama patirti, ką reiškia akistata su rykliais ir rajomis. Ekstremali pramoga saugumui pavojaus nekelia. Antalijos akvariume gausu dekoracijų, laivų nuolaužų, koralinių rifų.

Zoologijos parkai

Pastaruoju metu turkai ypač didelį dėmesį skiria zoologijos sodų kokybei ir juose gyvenančių gyvūnų gerovei užtikrinti. Daugelis zoologijos sodų pasižymi ypač dideliais plotais. Didžiausias Turkijos zoologijos parkas randasi Gaziantepe. Čia gausu įvairių roplių, žinduolių, paukščių, jūros gyvūnų. Kiti dydžiu ir gausa nenusileidžiantys Turkijos zoologijos sodai randasi sostinėje Ankaroje ir Izmire. 

Pramogų parkai

Viešint Turkijoje, vaikus rekomenduojama nuvesti į bent vieną iš gausybės pramogų parkų. Jeigu nusprendėte aplankyti Stambulą, puiki proga išbandyti jame įsikūrusio pramogų parko „Vialand“, dar vadinamo Turkijos Disneilendu,  pramogas. Čia rasite gausybę ekstremalių ir mažiems vaikams pritaikytų atrakcionų, žaidimų, vandens pramogų, prekybos centrų.

Jeigu norite pamatyti, kaip atrodė dinozaurai, tokią progą turite viešėdami Turkijoje. Būtent čia įsikūręs didžiausias Europoje dinozaurų teminis parkas – „Jurassic Land“. Itin tikroviškai atrodančios dinozaurų rekonstrukcijos bus puiki pramoginė ir mokomoji patirtis vaikams. Parke taip pat įrengtos nuobodžiauti neleisiančios žaidimų aikštelės, galima netgi surengti įsimintiną gimtadienio vakarėlį, kurio metu bus stengiamasi įsijausti į archeologo darbą, paleontologijos mokslą ar žaisti kitus įvairius žaidimus.

Stambule įsikūręs dar vienas šeimų ypač pamėgtas miniatiūrų parkas. Jeigu norite vienoje vietoje pamatyti žinomiausius Turkijos architektūros paminklus, tačiau jų apžiūrai neturite laiko, šis miniatiūrų parkas kaip tik Jums. Parke gausu ypač tikroviškų miniatiūrinių architektūros statinių dekoracijų, kurios vaikams leidžia pasijusti tarsi milžinams.

Saulė, smėlis ir jūra

Turkija turistų pamėgta vieta dėl puikaus klimato, nuostabios gamtos ir paplūdimių. Priklausomai nuo to, kokį Turkijos kurortą atostogoms pasirinksite, džiaugsitės Egėjo, Viduržemio arba Juodosios jūros bangomis. Pramogos paplūdimyje – tai dažiausiai viskas, ko vaikams reikia.  Paplūdimiuose dažnai teikiamos įvairios vandens pramogos, galima užsiimti vandens sportu, plaukioti burlentėmis, jachtomis, nardyti, jodinėti žirgais. Vieni geriausių paplūdimių randasi Antalijoje. Tiesa, šeimos atostogoms ši vieta dažnai laikoma per triukšminga, todėl paprastai keliaujama į turistų rečiau lankomas vietas. Ypač pamėgtas šeimų paplūdimys – Patara. Tai vienas didžiausių ir gražiausių Turkijos paplūdimių. Nuostabiais paplūdimiais taip pat pasižymi šeimų pamėgta Viduržemio jūros skalaujama Alanija.

Šeimos pramogų sostinė Turkija – tai vieta, kurioje ką veikti atras kiekvienas vaikas. Atsibodus paplūdimio pramogoms, laukė gausybė vandens atrakcionų, zoologijos ir pramogų parkų, delfinariumų ar akvariumų. Taigi, jeigu norite turėti platų pramogų pasirinkimą šeimos atostogų metu, keliones su vaikais planuokite į Turkiją.