Pirmosios braškės: ar duodate vaikams?

Pirmosios braškės: ar duodate vaikams?

17. May 2017, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Prekybos centruose atsiradusios prekybos vietos su braškėmis taip ir traukia akį. Tačiau sveikas protas sako: STOP. Iš kur jos atkeliavo? Ar nesuviduriuos vaikas?

Prekybos vietose parduodamos užsienietiškos braškės šiuo metu bene dažniausiai atvežtos iš Ispanijos ar Graikijos. Po visų žiemos tamsybių, užsitęsusio šalto pavasario, taip ir norisi jų paragauti - mmm, tikras pavasaris. Tačiau perkant braškių savo mažiems vaikams, visada kyla klausimas - ar nepakenks jos mažyliams? Kada jos skintos? Kuo apdorotos? Ar sveikos ir skanios?

Mamos dalijosi savo patirtimi. Štai vienos pažįstamos vaikai po braškių ragavimo viduriuojantys ir su aukšta temperatūra atsidūrė ligoninėje. Kita tvirtina, kad perka braškių jau ne pirmą kartą šią pavasarį, ir niekam blogo nenutinka.

Jaučiame pareigą priminti gal ir gerai žinomus dalykus, tačiau kiekvieną pavasarį ir vasarą tampančius vėl aktualiais. Prisiminkime:

-Braškės yra vienas iš produktų, sukeliančių alergiją.

-Net jei žinote, kad nei jūs, nei vaikas nesate alergiški braškėms, pirmą kartą jų suvalgykite tikrai nedaug. Nuo praėjusios vasaros braškių skonį pamiršęs organizmas gali įvairiai suregauoti į "sezono naujieną".  

-Labai kruopščiai po tekančiu vandeniu nuplaukite braškes, nuskabykite jų kotelius.

-Jei šiais metais braškių ragaujate pirmą kartą, tą dieną nevalgykite kitų egzotinių vaisių ar jums neįprastų produktų. Pasireiškus neigiamai reakcijai jūs taip ir nesuprasite, kas kaltas - braškės, ar, pavyzdžiui, tą dieną  irgi pirmą kartą valgytas arbūzas.

-Na, o jei turite kantrybės, luktelėkite mėnesiuką, kitą, kuomet braškės prinoks ir Lietuvoje, ir jūs būsite tikri, kad valgote natūralų ir švarų produktą.

Ką Jūs manote apie ankstyvąsias braškes iš užsienio? Ar perkate jų savo vaikams? O gal esate kategoriškai prieš? 

Pasidalinkime savo patirtimi ir nuomonėmis!

floryte floryte 17. May 2017, 22:18

Laukiam savų braškių. Iš kitų mamų esu girdėjusi, jog vaikai apsinuodijo tomis nesezoninėmis, iš toli atkeliavusiomis braškėmis.