Pirmasis vizitas pas odontologą: kaip jūsų mažylis reagavo?

Pirmasis vizitas pas odontologą: kaip jūsų mažylis reagavo?

01. Apr 2014, 15:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vaikučio dantukus, kaip žinia, reikia prižiūrėti nuo pat kūdikystės, kai jie tik ima dygti. Namie juos prižiūrėti turbūt nėra labai sunku, bet ką daryti, jei ateina metas eiti pas odontotologą, o jūsų mažylis visai to nenori. Ką daryti?

Mama:

Labas, mamytės. Mano merginai greitai bus 3 metukai. Turime bėdą su dantukais nuo pat mažens. Dėl buteliukų karieso jau du dantukai nutrupėję ir lyg maža to būtų, pilna burnytė skylučių.

Ėjome į polikliniką pas dantistę - jokių šansų, nesileido. Tada pagal rekomendacijas nuvedžiau į privačią. Vieną dantuką apačioje sutvarkė be didelių rūpesčių. Kitą kartą tvarkė viršuje....o čia ir prasidėjo klykimai, cypimai, pradėjo vandeniu springti vos ne iki vėmimo, tai teko per prievartą užvertus palaikyti, kad baigtų tvarkyti dantuką.

Dabar ji vėl verkia, kad kitus dantukus skauda. Kur tik jos nevedžiau, niekur nesižioja, praverkia visą laiką tiesiog drebėdama ir jokių rezultatų. Man pasiūlė taisyti dantukus su narkoze. Gal kas susidūrėte su tai.... Nes narkozė tokiam vaikui gąsdina. Prašau, patarkit ką nors.

Pirmasis vizitas turi būti pažintinis

Pasak odontologijos centro „Medicus Denta“ vaikų odontologės Aušros Grigaitienės, vaikutį reikėtų pradėti gydyti po truputį, pirmais apsilankymais nieko negydant, o tik supažindinant su aplinka, kalbantis ir taip po truputį nugalint baimę.

Labai svarbu, kad Jūs namie kuo daugiau papasakotumėt, jog gydyti dantukus smagu, gal atrasti knygelių ar filmukų, kuriuose viskas žaimingai pavaizduota.

MK mamų patarimai:

riesutelis66:

Sveika, o tu nemėginai klausti, ko konkrečiai bijo tavo mergina? Aš išties labai bijau dantistų, man stresas eiti pas juos. Dabar laukiuosi ir pas dantistą eisiu tik pagimdžiusi, nes bijau, kad stresas nepakenktų mažyliui. O tu nemėginai tiesiog užsiregistruoti pas kokią dantistę, ten nuvesti mergaitę, kad jai pirmą kartą netaisytų dantukų, o tiesiog pašnekėtų su ja, parodytų apparatus, paaiškintų, ką kiekvienas daro ir kitą kartą galbūt ji leisis tvarkyti savo dantukus. Galbut jai reikia tiesiog pasitikėjimo tuo žmogumi.

aijos:

Aš pati savo vaikystę pamenu, kad šokdavau nuo dantisto kėdės ir bėgdavau koridoriais, o tėvai vydavosi mane. Mano trimetė dukrytė taip pat turi vieną skylutę ir žinau, kad tikrai bus problemų taisant dantukus, nes viskas, kas nauja, neįprasta, jai kelia nepasitikėjimą ir baimę. Domėjausi dantukų gydymu su narkoze, bet atsisakiau šios minties.

Ar jūsų vaikučiai irgi bijojo taisyti dantukus?

sraigiukas sraigiukas 02. Apr 2014, 11:21

Mes ėjom pernai prieš darželį. Viskas buvo puiku, nes dantukai sveiki. Tai tik pažiūrėjo ir tiek. Šiemet eisim su abiem, nes mano nuomone vaikutis turi apsilankyt pirmą kart pas stomatologą, kol dantukai sveiki ir dantukus valyt vaikučiams turi tėveliai iki 7m 😉

02. Apr 2014, 08:15

Saviškį vedžiausi praeitias metais, pradžioje, t.y., kai buvo keturių metukų, buvo išgedę du dantukai. Kadangi poliklynikos dantistė jam patiko, tai pirmuosius kartus ėjo noriai, net leido dėti vaistukus, bet vėliau prasidėjo ašaros, kadangi vaikas žinojo, kas yra skausmas, tad jau niekaip nėjo įkalbėti. O kai atėjome nenumatytu laiku, dirbo kita dantistė, išvis nebežaidė, siuntimą išrašė ir po mėnesio su narkoze Kaune išoperavo dantukus. Nei pusvalandžio netruko.
Prieš tai reikia būtinai kraujo ir šlapimo tyrimus pasidaryti, bei kad vaikas nesirgtų, t.y.nesloguotų, nekosėtų prieš operaciją. Žinoma narkozė nėra gerai - tai aišku, tačiau, jei nėra kitos išeities, o dantukus taisyti verkiant reik ar traukti - tuomet geriau rinktis tą baisiaąją narkozę.

Tik minusas, jei dantukai ištraukiami, vėliau kai pradės dygti tikrieji, yra tikimybė, kad augs kreivai, reikės karūnėlių . . .

Dabar metai laiko nebuvę dantukų taisyti ir vėl matau tarpdantį "negražų", teks vestis vėl . . . O kai sueis šeši metukai tiesiog eisim, kad padengtų silantais.

01. Apr 2014, 19:58

Labai gerai 4m sunus regavo i odontologo apziura ,pats sedosi i kede,leidosi apziurimas ir teko taisyti dantuka,bet sedejo ramiai kaip tikras vyras,daktare kalbino ji gavo dovanu lipduku is odontologes😀