Pipetė gali tapti puikiu lavinamuoju žaislu

Pipetė gali tapti puikiu lavinamuoju žaislu

23. Nov 2017, 08:40 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Visuomet žaidimus galima sugalvoti iš to, kas po ranka. Pavyzdžiui, turėkite paprastą pipetę ir jau galėsite žaisti lavinamąjį žaidimą. Pasak Montessori pedagogės Olgos Strautinia, galima naudoti ir medicininę pipetę, kuri yra daugelio namuose. Tačiau ji šiek tiek per maža, tad geriausia įsigyti didėlesnę pipetę, kurią rasite zoo parduotuvėse arba internete.

Be pipetės mums dar prireiks formelių, skirtų ledui, arba silikoninių kepimo formų.

20171009224508-44183.jpg

Užduotis labai paprasta: pipetę reikia užpildyti vandeniu, o tada supilti į turimas formeles. Parodykite vaikučiui, kaip tai padaryti.

Maži pirštukai suima ir atleidžia guminį pipetės antgalį - taip ugdomi smulkiosios motorikos įgūdžiai, tuo pačiu - ir kalba.

Galite žaisti įvairiais būdais. Pirmiausia pasirinkite lengviausią variantą - užpildyti vandeniu vieną formelę, paskui kitą.

Šiek tiek vėliau, priklausomai nuo vaiko amžiaus ir paruoštos žaidimo vietos, galite pasiūlyti vaikučiui piešti pipete. Tam jums reikės paletės su dažais, ledo formelių ir indelio, kuriame plausite pipetę. Pripildome formelę vandens, pasirenkame pipete spalvą ir ją paskleidžiame vandenyje. Galite vieną spalvą, o galite kelias spalvas sumaišyti.

Žinoma, žaisti su pipetę vaikas gali ir besimaudydamas vonioje. Žaidžiame ir mokome vaiką suprasti, kas yra "sunku" ir "lengva", "sunkesnis" ir "lengvesnis".

Rubrika "Huggies® žaidimų aikštelė" - apie tai, kaip žaisti ir kokius žaisliukus rinktis

20170629135136-28182.jpg

floryte floryte 26. Nov 2017, 22:03

👍👍👍

kvikutis kvikutis 26. Nov 2017, 18:14

Kokia paprasta, bet šauni mintis! 👍