Piešiame ant veidukų: patarimai

Piešiame ant veidukų: patarimai

02. Dec 2012, 07:00

Jeigu namuose turėsite šventę, kurioje dalyvaus daug mažųjų, tikrai smagi pramoga jiems būtų piešimas ant veidukų. Nebūtina kaskart samdyti tos srities profesionalų, veidukų tapytojais gali tapti  kiekviena mama ir tėtis. Keletas patarimų.

 

Konsultuoja Pelytė Minė iš Šypsomės.lt

 

Ne visiems vaikučiams tai patinka


Kad ir kokia tai būtų šauni pramoga ir šventės paįvairinimas, deja, reikia pripažinti, kad ji patinka ne visiems vaikams. Mažiukai, nedrąsūs, lėtai „apšylantys“ naujoje erdvėje ir su nepažįstamaisiais gali nenorėti nusipiešti smagų paveiksliuką ant veiduko.

 

Pelytė Minė sako, kad ji yra tai patyrusi ir pirmasis jos patarimas – neskubinti vaiko, o pamažu susidraugauti su juo ir taip pelnyti pasitikėjimą. „Jeigu pastebiu, kad vaikas bijosi piešimo ant veidukų, pirmiausia stengiuosi susidraugauti su vaiku, prisistatyti jam, paklausti, kuo jis vardu, kiek jam metų.

 

Jeigu ant veiduko vaikui piešiama pirmą kartą, rekomenduoju pasirinkti tokį personažą, kuris būtų labai greitai nupiešiamas, ir vaikui neatsibostų, pavyzdžiui, šuniuką, katytę, kuriems užtektų nupiešti tik ūsiukus“ – pataria ne vienerius metus ant veidukų piešianti specialistė.

 

Ką mėgsta vaikai?


Kaip sako Pelytė Minė, vaikų norimi piešinukai priklauso ir nuo lyties, ir nuo vaikų amžiaus. „Mergaitėms labai patinka gėlytės, drugeliai,  ornamentukai. Patiems mažiausiems patinka gyvūnėlių personažai – kiškis, šuniukas, meškiukas“.  Nuo 4-5 metų vaikai nori įsikūnyti į kokį nors mėgstamą herojų. Berniukai neretai nori nusipiešti kokį nors herojų, kuris asocijuojasi jiems su drąsa, nuotykiais, pavyzdžiui, tigrą, piratą, žmogų vorą ir panašiai.

 

Gali piešti ir tėvai


Pelytė Minė drąsina tėvelius ir pačius piešti vaikams ant veidukų, pasak jos, tai nesudėtingas, paprastas, bet žavus šventės akcentas. Tėveliams reiktų pradėti nuo paprastų piešinukų, pavyzdžiui, ūsų, lengva nupiešti piratą vienaakį, o vėliau pereiti prie sudėtingesnių piešinių. Nepamirškite atsiklausti, ne tik kokio personažo vaikas nori, bet ir kokių spalvų norėtų.

 

Specialūs dažai


Ant veidukų patartina piešti specialiais tam skirtais dažais, kurių šiais laikais galima nesunkiai įsigyti. Jie paprastai pagaminti iš medžiagų, kurios lengvai nusiplauna ir nealergizuoja mažųjų.

 

Netikėti prašymai


Pelytė Minė, dalyvaujanti vaikų gimtadieniuose, sako, kad veidukų piešimas bei balionų lankstymas yra dvi pagrindinės švenčių pramogos, kurių dažniausiai pageidauja mažieji svečiai. Jai teko sulaukti ir keistų prašymų nupiešti ant veiduko, pavyzdžiui, vaikai pageidavo Milžino Hauko, vienaragio, automobilio. „Teko išsisukti, paklausiant vaiko: „ O ką gi tau nupiešti, kad tu pasijaustum vienaragiu?“ – šypsosi pašnekovė.

 

Ar esate bandę savo vaikučiams piešti ant veidukų?