Pieniškos sriubos – maistingas, gerai virškinamas valgis. Jos verdamos pusryčiams, o ypač vakarienei, valgomos karštos arba šaltos. Jos nepakeičiamos maitinant vaikus, ligonius, bet mielai valgomos ir suaugusių.
Jos gali būti patiekiamos su įvairiais priedais: kruopų, daržovių, vaisių (jie išverdami atskirai mažame vandens kiekyje, po to supilamas pienas ir pakaitinama) arba duonos, pyrago džiūvėsėliai, biskvitinės ar trapios tešlos sausainėliai, sūrūs piršteliai ir pan.
Kai kuriems ligoniams ir vaikams kartais rekomenduojama gaminti pieniška sriubas su rūgusiu pienu ar pasukomis. Tuomet prieš virimą reikia įdėti krakmolo, rūgpienį ar pasukas supilti pabaigoje ir neužvirinti. Kad pieniškos sriubos būtų maistingesnės, skanesnės, galima jas pagardinti sviestu ar grietine.
Reikės:
makaronų,
manų kruopų,
vandens,
pieno,
cukraus,
druskos,
uogienės.
{pic:1}
Gaminimas
1.Puode užviriname vandenį, įdedame cukraus, druskos.
2.Įdedame makaronus ir verdame apie 10-15 min. (priklauso nuo makaronų).
3.Įberiame manų kruopų.
4.Įpilame pieno ir dar šiek tiek paverdame.
5.Įpilame į lėkštę, pagardiname uogiene.
{pic:2}
Skanaus!
Rasa (vilira)
Mano mylimiausia sriubytė 😃 😛 Labai skanu 😀
nu saunus negirdetas varijantas😉 aciu. megstu pieniskas sriubytes...
Nebandžiau su manais taip pat 😀 pieniškas sriubytes mėgstu, bet retai darau, nes vyras neitin didelis mėgėjas 😀 o šiaip labai mėgstu makaronus su sūriu, kečiupu 😛
man atrodo kad cia tik apsunkinimas skranduko ypac nakciai, nes ir manai ir makaronai, keistas derinukas
su manais gaunasi skalsesnė, sotesnė sriubytė 😉
kaip idomei.makaronai ir manu kruopos kartu.reikes pabandyti
as uogienes nededu 😀 su sviestuku mes 😀
niekad nesu bandzius virti ir makaronu ir manu krupu kartu visada tik atskirai 😉 reikes isbandyti 😀