Peršalimas atakuoja ir pavasarį – kaip nuo jo pabėgti?

Peršalimas atakuoja ir pavasarį – kaip nuo jo pabėgti?

15. Feb 2019, 12:55 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ši žiema pareikalavo nemažai išbandymų tiek iš tėvelių, slaugančių mažuosius ligoniukus, tiek iš šeimos gydytojų, kasdien priimančių nesibaigiančias eiles kosinčiųjų, sloguojančiųjų ir karščiuojančiųjų. Vis dėlto nereikėtų ramiau atsikvėpti sparčiai artėjant išsiilgtam pavasariui – atšilus orams ateina antroji peršalimų banga – ar esate tam pasiruošę? 

Žiemos metu tiek suaugusiųjų, tiek vaikų imunitetas įprastai būna nusilpęs. Gydytojai pastebi, kad šaltuoju metų laiku mieliau renkamės karštą, riebesnį maistą, greitai suteikiantį energijos, rečiau valgome daržoves, salotas, tad mityba išsibalansuoja, o organizmui pritrūksta vitaminų, būtinų stiprinti imunitetą. Tamsiuoju metų laiku dažnai pritrūkstame ir vitamino D, kurio viena funkcijų – kovoti su įvairiomis infekcinėmis ligomis. Nusilpęs organizmas – palankiausias taikinys virusams ir bakterijoms.

Kaip kovoti su liga ar jos išvengti? Pirmiausia, stiprinkite savo ir mažųjų imunitetą: sveikai ir įvairiai maitinkitės, sportuokite, būkite fiziškai aktyvūs, dažnai plaukite rankas, vėdinkite kambarius, esant reikalui viešose vietose dėvėkite apsauginę kaukę. Tačiau ar tai vienintelės priemonės? 

Tikrai ne. Lietuvių įmonė „Innovative Pharma Baltics“ siūlo gamtos padiktuotus sprendimus, galinčius padėti tiek ligos užkluptiems, tiek ir jos išvengti norintiems suaugusiems ir vaikams. Preparatų linija „Moss“ (angl. kerpė) išduoda, kad pagrindinė sudedamoji sirupų, lašiukų ir tablečių dalis – islandinės kerpenos, patikimas pagalbininkas kovoje su peršalimu.

„ImunoMoss“ skystasis maisto papildas suaugusiems ir vaikams nuo 3 metų – pirmoji pagalba susilpnėjusiam imunitetui atkurti. Papildas geriamas kasdien – po šaukštelį po valgio. Vitamino C, vaistinių augalų, tokių kaip juodųjų serbentų, ežiuolių, imbiero ir eukalipto preparatų ir naudingojo propolio (bičių pikio) užtaisas taps geru jūsų draugu, padedančiu pasprukti nuo puolančių virusų ir bakterijų.

„BronchoMoss Baby“ sirupas vaikams nuo vienerių metų, skirtas padėti palengvinti vaikų kvėpavimą. Jis greitai nuramina sudirgusius mažylio kvėpavimo takus, palaiko geresnę kvėpavimo takų funkciją ir padeda mažylio organizmui kovoti su įkyriuoju kosuliu. Specialiai vaikams sukurtas produktas malonaus skonio, praturtinto islandinėmis kerpenomis, vaistiniais čiobreliais, pušų žievėmis, kvapiųjų gvazdikų pumpurais ir juodųjų serbentų sultimis. Sirupas yra draugiškas ir patiems mažiausiems – vaikams nuo 1 iki 3 metų šaukštelį sirupo reikėtų gerti 2 kartus po 5 ml, 3–6 m. – 3 kartus, o 6 m. ir vyresniems – po 4 kartus per dieną. 

„BronchoMoss sirupas suaugusiems ir vaikams atsikosėjimui gerinti. Į vieną buteliuką telpa tokios gamtos gėrybės kaip islandinės kerpenos, gebenės lipikės Hedera helix lapai bei naudingosios svarainių ir šaltalankių sultys. Visas šis komplektas tampa efektyviu ginklu, padedančiu kovoti su peršalimu. 

„BronchoMoss“ tabletės suaugusiems ir vaikams nuo 12 metų kvėpavimui palengvinti. Natūralioje iš islandinės kerpenos, baltųjų gluosnių žievės, baltųjų pušų žievės, kvapniųjų gvazdikmedžių pumpurų ir  vitamino C sudaryta tabletė padės atlaisvinti užgulusią nosį.

„SinuMoss Baby“ lašai suaugusiems ir vaikams nuo 1 metų kvėpavimui palengvinti. Lašai taip pat padės palaikyti prienosinių ančių – sinusų – funkcijas. Preparatą drąsiai lašinkite į stiklinę vandens ar mėgstamų sulčių, kurios bus paskanintos natūraliomis priemonėmis: eukaliptų lapų eterinio aliejaus, islandinių kerpenų, imbierų, citrinmedžių, raktažolių ir pušų ekstraktu. 

Fitoterapija, kuriai priskiriami visi šie preparatai, yra moksliniais įrodymais grįsta medicinos praktika, gydymas vaistiniais augalais. Teigiama, kad fitoterapiniai preparatai veikia lėčiau, palyginti su vaistais, tačiau kur kas rečiau sukelia pašalinius poveikius, be to, yra saugūs vartoti ir ilgą laiką, pavyzdžiui – imunitetui stiprinti.

Atminkite – fitoterapinės priemonės priskiriamos maisto papildų kategorijai ir negali būti naudojamos gydymo tikslais vietoj vaistų. Prastai pasijutę dėl jums tinkamo gydymosi būtinai kreipkitės į savo gydytoją.

Daugiau informacijos apie „Innovative Pharma Baltics“ produktus, kuriuos galima užsisakyti ir internetu, rasite: www.ipb.lt