Penktadalis moksleivių sportą iškeičia į TV

Penktadalis moksleivių sportą iškeičia į TV

09. Nov 2011, 07:00

 

Maždaug penktadalis (22 proc.) šalies moksleivių teigia visai nesportuoją, o laisvalaikį praleidžią žiūrėdami televizorių, prie kompiuterio ar bendraudami su draugais.

 

Mažai arba visai nesportuojantys moksleiviai sakė neturį tam laiko ir noro arba dėl to, kad šalia nesą sporto klubų ir būrelių.

 

VšĮ „Iniciatyvos fondo“ inicijuotos Lietuvos moksleivių nuomonių dėl fizinio aktyvumo apklausos, kurią atliko tyrimų bendrovė RAIT, duomenimis, 16 proc. šalies moksleivių sportuoja kasdien, daugiau nei trečdalis (36 proc.) - 3 kartus per savaitę. Penktadalis respondentų (21 proc.) teigė sportu užsiimą 1-2 kartus per savaitę, 3 proc. - kelis kartus per mėnesį, o 2 proc. - kartą per mėnesį ar rečiau. Šiek tiek daugiau nei penktadalis moksleivių (22 proc.) teigė visai nesportuoją.

 

Sportuojančių retai ar visai nesportuojančių paklausus, ką jie veikia laisvalaikiu, 7 iš 10 respondentų (70 proc.) atsakė žiūrį televizorių, daugiau nei pusė (po 55 proc.) leidžia laiką su draugais ir kompiuteriu, ketvirtadalis skaito knygas (25 proc.) ir piešia (23 proc.). 12 proc. moksleivių groja kokiu nors muzikos instrumentu, 7 proc. dainuoja, o 5 proc. užsiima kita veikla.

 

Trečdalis (33 proc.) retai sportuojančių moksleivių nurodė, kad dažniau tai daryti trūksta laiko, kas šeštam (16 proc.) trūksta noro, o 13 proc. - sporto klubų, būrelių šalia. 11 proc. moksleivių atsakė, kad jiems visko užtenka. Šiek tiek rečiau buvo paminėtos priežastys, kad stinga valios, kantrybės ar užsispyrimo (6 proc.), kad neturi sąlygų sportuoti (5 proc.), kad grafikas netinkamas užsiimti sportu (5 proc.), trūksta tėvų palaikymo, paskatinimo (3 proc.). 

 

Elta

www.alfa.lt