Pediatrė: kūdikių savarankiškumą skatinkite nuo 8-10 mėnesių

Pediatrė: kūdikių savarankiškumą skatinkite nuo 8-10 mėnesių

01. Aug 2011, 08:00

Pasak vaikų ligų gydytojos Laimos Bulikaitės, jau 8-10 mėnesių kūdikiams atsiranda noras ir tam tikras gebėjimas valgyti ir gerti patiems.

 

Išvirusios košę ar daržovienę, vaikučiui visuomet įduokite į rankas šaukštelį, leiskite jiems ne tik patiems valgyti, bet ir gerti iš prilaikomo puodelio. Nesvarbu, kad mažylis vargydamas pvz. jogurtą daugiau jo ištaško nei suvalgo, leiskite jam pasijusti savarankiškam.

 

Pasiūlykite jiems tokių produktų, kuriuos mažyliai gali patys paimti į rankas ir graužti – duona, obuolys, džiūvėsiai, barankytės ir kt. Galite pasiūlyti tokių produktų, kuriuos vaikas pats įsidės pirštais į burną – sūrio, mėsytės, supjaustytos nedideliais kubeliais.

 

Pasak gydytojos, šiame amžiuje labai svarbu skatinti mažylių savankiškumą – tuomet jie greičiau išmoks valgyti patys, be tėvų pagalbos. Tačiau valgančių mažylių nepalikite vienų, visuomet stebėkite, ką dedasi į burną, kad išvengtumėte pavojaus užspringti.

 

O kada jūs savo mažyliui leidote savarankiškai valgyti šaukšteliu?

 

06. Aug 2011, 10:53

n

06. Aug 2011, 10:52

Mums jau 9 menesiukai dukryte pati bando valgyt ciumpa sauksta kai maitinu kosyte todel sunku pamaitinti, jau pai stengiasi valgyti obuoli, banana ar baranka paima i rankyte ir kisa i burnyte ir kaip didele atsikanda su dviem apatiniais dantukais kuriuos jau turi😀