Patarimas - neskubėti!

Patarimas - neskubėti!

30. Sep 2011, 00:00

Kiekvienas vaiko pratinimas prie darželio yra individualus, įsitikinome skaitydami Jūsų patirtis.

 

Mamytė Jurgita ir jos gražusis sūnelis Gediminas susidūrė su problema, kad mažylis nenori miegoti pietų miegelio darželyje, pasikeitė jo elgesys ir namuose.

 

Istorija - Čia

 

Psichologės patarimai -  Čia

 

O ką apie tai galvoja mūsų projekto pedagogė?

 

Konsultuoja ikimokyklinio ugdymo pedagogė, auklėtoja metodininkė Vilniaus lopšelyje – darželyje „Rūta“ Jolanta Danilevičienė:

 

Laba diena,

 

Noriu pastebėti, kad greičiausiai per anksti buvo susiruošta migdyti pietų, vaikui juk 1 metai 8 mėnesiai. Jis tikrai dar mamuliukas.

 

Žinoma, galite sakyti, kad kitam tokio amžiaus vaikui būna viskas gerai. Taip. Kaip ne kartą sakiau, labai priklauso nuo kiekvieno vaiko, universalių patarimų nebūna.

 

Kiekvienas vaiko pratinimas yra individualus, tačiau tai, ką rašote, jau sunku pavadinti vaiko adaptacija. Viskas komplikavosi, taip galima vaikui kokią ligą „įvaryti“.

 

Manau, kad berniukas per mažas miegoti pietų miego, auklėtoja neturės galimybių jo supti ant rankų kiekvieną dieną. Manau, kad nereiktų jo toliau migdyti.

 

Geriau tegu palanko iki pietų (jei yra galimybė), o vėliau, nuo 2,6 - 3 metų migdyti. Metus palaukite. Per metus vaikas labai subręsta ir pasikeičia.

 

Ir dar. Reiktų, žinoma, skirti "ožiukus" nuo tikros baimės. Šiuo atveju, vaikas yra pasikeitęs ir vidumi, kaip jūs sakote, jis labai liūdi, vadinasi bijo, kad vėl ir vėl bus paliktas. Mano patarimas būtų palaukti.

Pagarbiai

 

Nuo redakcijos:


Kaip sekasi mūsų kitiems darželinukams? Ar pasveiko Birutėlė? Kaip Gabrieliui svečioje šalyje sekasi adaptuotis?

Laukiame Jūsų laiškų!

30. Sep 2011, 14:40

jo cia tie darzeliai baime varo ne tik mazyliams bet ir mamytems, kai reik palikti verkianti vaikuti, as va tuoj bus menesis kaip jaunyste prisiminiau 😃 lankom su dukryte darzeli kartu 😀 bunam iki pietu ir gryztam, sia savaite pilniai pasilikinejau su ja, pasak aukletoju ir darzelio vadoves, nereik kad vaikas bijotu, isterikuotu ir verktu ilgai, ir jei yra galimybe pasilikineti kartu, kol viena diena galesiu ramiai iseit ir dukryte ramiai i tai reaguos, aisku cia uzsieny viskas kitaip nei lietuvoj, cia leidzia pasilikineti, nors net nezinau tai geriau ar blogiau.....is pradziu bandziau palikinet ja neilgam laikui, bet vaikas verke ne savo balsu, bijodavo mane kur paleist, namie net i wc nebegalejau nueit, o dabar kai einam kartu ji linksma, rami ir laiminga, tik va nezinau kiek ilgai taip abidvi vaiskciosim 😀 juk ateis laikas kazkada pasilikinet jai vienai.........

30. Sep 2011, 11:37

Jurga,saunu kad pas Gedimina mazeja asaru 😉 👍 🌷 😘

30. Sep 2011, 10:02

sveikutes, as vis skaitau skaitau straipsnius, komentarus apie darzelius ir baisu daros jau dabar ☹ musu mazyliui dar tik 9 men, bet jau dabar suku galva kada ir kaip reikes ji pradet vesti i darzeli nes jau 2013 sausi turiu eiti i darbeli ☹ nuo kada ji man pradeti pratinti, kaip reiks elgtis nezinau...

30. Sep 2011, 08:23

Labas rytas, kas galėjo pagalvoti, kad jis taip reaguos į palikimą miegoti, jei būčiau įtarusi, tikrai nebūčiau taip greit jo palikus...dabar darželyje liekame iki pietų miego, bet mano galimybės ribotos ir metus arba daugiau taip lankyti negalėsime, kadangi sausį jau išeinu darbuotis, neturime nei artimųjų nei auklių kurios galėtų vaiką paimti nuo pietų 😪 labai tikiuosi, kad bent keli mėnesiai be pietų miego mums padės įstoti į vėžias
Jo pasikeitimas tikrai ne ožiukai, pažįstu savo vaiką ir skiriu ožiukus nuo baimės.
Kol kas į darželį einame su ašarėlėmis, bet kasdien man atrodo , kad jos mažėja...
DĖKOJU JUMS UŽ PATARIMUS 🌷

Gintarep Gintarep 30. Sep 2011, 06:56

Aciu 😀, Birute snd eina pirma karteli i darzeli 😀