Pastojau būdama Vaiko priežiūros atostogose

Pastojau būdama Vaiko priežiūros atostogose

23. Nov 2011, 08:00

Pastojau būdama Vaiko priežiūros atostogose

 

Iš mamos Živilės laiško:

 

Laba diena, šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose, ir kai teko rašyti joms prašymą darbe, mane įkalbėjo rašyti 3 metams, sakė, jei norėsiu grįžti anksčiau, pvz., vaikui suėjus 2 metams, užteks parašyti prašymą grįžti.

 

Dabar mano dukrytei 1 metukai ir aš laukiuosi dar vieno vaikelio. Mano ginekologė klausė, ar reiks mane siųsti į "dekretines", bet esmė ta, kad mano įmonė, kur dirbau, bankrutavo, tai likau nežinioje, kaip viskas bus su šiuo vaiku".

 

Šį klausimą perdavėme SODROS Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriui. Štai ką atsakė jų specialistė:

 

Motinystės pašalpa dėl kito vaiko gali būti skiriama tik gydytojui išdavus nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimą. Jeigu moteris atleista iš darbo dėl įmonės bankroto, ir jai mokama motinystės (tėvystės) pašalpa dėl vyresniojo vaiko auginimo, ji turės teisę į motinystės pašalpą, vėliau į motinystės (tėvystės) pašalpą dėl kito vaiko gimimo.

 

Daugiau informacijos:


„Sodros“ svetainės Gyventojų portale adresu: http://www.sodra.lt/lt/pasalpos. Apsilankius šiuo adresu, galima pasirinkti dominančią pašalpos rūšį ir sužinoti viską apie šiuo metu galiojančią motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų skyrimo ir skaičiavimo tvarką, dokumentus, kuriuos reikia pateikti, kreipiantis dėl pašalpos.

25. Nov 2011, 01:21

sveiki turiu du vaikucius,po antrojo gimimo ysidejau spirale,nesenai pasijutau kad laukiames treciojo,nuejau pas ginekologa,taip tai tiesa,nors spirale vietoje viskas ten gerai,tik va esu gilioje depresijoje man pasake kad reikia daryti isvalyma,ar tai tiesa?kokia tikimybe kad vaikelis gimtu nesveikas,nes man dar kiausideje rado cista,kodel taip nutiko jog pastojau?
ysvalyma darys 2011-11-28 as negaliu su tuom susitaikyti,bijau kad galiu neistverti....