Paskutiniojo konkurso etapo "Mūsų kelionė" vertinimas

Paskutiniojo konkurso etapo "Mūsų kelionė" vertinimas

28. May 2012, 10:30

Trys konkurso "Manoji fotografija" savaitės prabėgo akimirksniu, jau ir vasara ant slenksčio. Net neabejojame, kad vasarą padarysite dar daugiau puikių nuotraukų.

 

Prieš supažindintant su fotografo Rolando įvertinimais, norime padėkoti visoms konkurso dalyvėms - toms mamytėms, kurios visus tris etapus negailėjote savo laiko, siuntėte nuotraukas, kūrėte eiles, komentavote. Tokių nuostabių vaizdų jau seniai nebuvome matę.

 

O svarbiausia, supratome, kad visos jūs turite puikią "akį" įžvelgti tai, ko galbūt nemato kiti, paprastus dalykus paversti nepakartojamais. Ačiū, kad pasidalinote tuo su mumis.

 

O dabar metas įvertinti paskutiniojo konkurso etapo "Mūsų kelionė" reportažus ir galiausiai išrinkti savaitės laimėtoją.

 

Konkurso pagrindinis pagalbininkas ir jūsų foto darbelių vertintojas - fotografas Rolandas Parafinavičius. Tad dabar jo žodis. Primename, kad visus fotodarbus galite rasti rubrikoje Konkursas.

 

Fotografo vertinimai:

 

AANTAITE. Kelionė į Rokiškio dvarą neprailgsta: vaizdingas pasakojimas, įdomios detalės, išradingi ir nenuobodūs rakursai. Vienintelis dalykas, prie ko būtų galima prikibt - keli besikartojantys mergaitės planai. Patarimas: kad ir koks mielas savas vaikas bebūtų, fotopasakojime reikia be gailesčio šalinti panašaus plano kadrus.

 

QELLE. Poetiškas pasakojimas apie kelionę į Angliją. Ta poezija paverčia kelionę ne turistiniu maršrutu, o jausminiais išgyvenimais. Ir joks čia minusas. Atvirkščiai. Graži šviesa, nuoseklūs perėjimai nuo kadro prie kadro.

 

EGLIKE. Įdomus pasakojimas apie kelionę į arklio muziejų. Turi pažintinę reikšmę. Kliūna vienodi (bendri) planai. Kodėl neįterpus vieno kito kadro, kur stambiu planu žibėtų smalsios vaiko akys, ar kepalėlis rankoje?

 

VYTMA. Kaip pastebi pati autorė - nuotraukų yra labai daug. Ir iš tiesų - kiek per daug. Iš kitos pusės - tikrai labai daug papasakota. Čia yra visko: nuotaikų, peizažų, fantastiškų augalų ir peizažų nuotraukų. Gal kiek trūksta vienintelio dalyko - pačios kelionės. Šį fotopasakojimą norisi vadinti ne kelione, o atostogomis pas babą :)

 

BLOGIETE. Labai originali kelionė. Verta pagyrimo už idėją. Yra ir šiek tiek gudrybės. Kadangi buvo prašoma nepersistengti su nuotraukų kiekiu, autorė sukūrė koliažus. Lakštų nedaug, o nuotraukėlių juose.... :) Galima pagirti autorę už išradingumą, tačiau kiek pinasi žanrai - pats koliažas jau yra šioks toks fotopasakojimas...

 

DOOVVILE. Labai gražios foto ir smagi idėja - iš taško A į tašką B. Išraiškinga, emocionalu. Jaučiasi šviesos suvokimas. Yra humoro. Vienintelė nuotrauka iškrenta iš konteksto - ta, kur fotografuota su blykste. Šalia viso grožio ji iškrenta iš konteksto - atrodo gana buitiškai.

 

ZALIAAKE. Gražios nuotraukos, gražus fotopasakojimas. Akį džiugina netikėti rakursai, pastabumas detalėms. Pasakojimą vainikuoja nuostabi, šilta ir jauki akimirka. Puiku.

 

KODELCIA. Pasakojime puikiai perteiktas vaikų rojus - močiutės namai. Šilta ir smagu žiūrėti, burna pati šypsosi prie viščiuko nuotraukos. Gal tik pačios kelionės mažoka. Štai, jei visi nuotykiai nutiktų tame 300 metrų ruože...

 

INGYTEB. Spalvingas, įspūdingas ir nuoširdus fotopasakojimas. Puikūs vaizdai. Bendrą kontekstą šiek tiek gadina viena fotografija - ta, kur labai akivaizdus pozavimas. Šalia jos yra labai panašaus plano, bet kitokio užtaiso nuotrauka (žingsniai uolomis). Jos pilnai pakaktų.

 

DOMANTE25. Šilumos dozė sielai - tiesiog gera ir matyti, ir skaityti tokį eiliuotą fotopasakojimą. Vaizdą sujaukia antroji pasakojimo nuotrauka. Ji - panaši su šalia esančia ir tokia... lyg netyčia pakliuvusi.

 

Kaip visada, nugalėtoją nelengva išrinkti. Šįkart apsispręsti teko tarp ZALIAAKE IR QELLE.

 

Burtas mestas - nugalėtoja QELLE!


Kelionės - mano įkvėpėjos

  

 

Fotografas Rolandas Parafinavičius

www.fotografijosnamai.lt

www.parafinavicius.lt

1

Sveikiname RENATĄ - qelle! Nugalėtojai dovanojame štai šiuos prizus:

 

Oilatum losjonas kūnui

losjonas

Ir nepakartojamą MK puoduką:

1

29. May 2012, 19:43

Sveikinam! 🌷 🌷 🌷

28. May 2012, 15:50

Sveikinu!!!

28. May 2012, 15:41

🎉 🌷

28. May 2012, 15:22

Sveikinimai, šaunūs kelioniniai įsoūdžiai ir užmanymai 😉

ausryte12 ausryte12 28. May 2012, 11:05

beje, labai lauksime daugiau panasiu konkursu! 😀 labai labai patiko koknurso ideja, kad ivertina profesionalus fotografas 👍

ausryte12 ausryte12 28. May 2012, 11:04

Sveikinimai!!! 🌷 🌷 🌷

28. May 2012, 10:57

sveikinimai nugaletojai😉 smagu, kad ir mano darbas buvo ivertintas puikiai, pakelet nuotaika😉 veju tingini ir varau i lauka fotkint😀