Pasigaminkite lavinamąją knygutę pačios!

Pasigaminkite lavinamąją knygutę pačios!

05. Feb 2019, 09:47 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kiekviena diena mažyliui, o kartu ir mums, tėvams - atradimų ir naujų pamokų diena. Tad nenuostabu, kad stengiamės, jog mūsų mažiuką suptų lavinanti, smalsumą sužadinanti, tobulėjimą skatinanti aplinka ir atskiri jos elementai.

Pasak Živilės Servienes (iš Sersihandicrafts), pasigaminti lavinamąją knygutę labai paprasta, reikia tik noro ir šiek tiek laiko.

Pradedame...

20190205095615-60899.jpg

Pirmasis žingsnis – paruoštukas.

Pasiruošiame tuščius kvadratinius mūsų būsimos knygutės medžiagos "lapus", kuriuos galime užpildyti kuo tik norime.

20190205095228-76630.jpg

Kuriant tokią knygutę, prisiminkite, ko jūsų mažylis nemoka ar kas jam pavyksta sunkiau, o tokioje mokomojoje knygutėje paverskite tai žaisminga įtraukiančia atrakcija.

"Pavyzdžiui, viena mama sako, kad jos vaikutis nemoka dar užsirišti batraiščių, tad kyla mintis ką nors suvarstyti ir padaryti daugiau užduočių su šniūriukiais", - šypteli Živilė.

20190205095246-54825.jpg

Ko dažniausiai vaikai mokytis nemėgsta, tai tokioje knygutėje ar kūbe gali tapti jo mėgstamiausia užduotimi. Jei tai bus ne šiaip sagutės, kurias reikia užsegti, o boružėlės taškeliai...jei tai bus ne šiaip vaivorykštės spalvų mokymasis atmintinai, o užtrauktukų vaivorykštė, kurioje užtrauktukai dar segasi vieni į kairę, kiti į dešinę....

Klaidų, kuriant pirmąją knygą, patartina išvengti, bent jau tokių, kurios gali sukelti pavojų. Živilė siūlo visas knygutės detales daryti be jokių aštrių kampų ar tokių detalių, kurias vaikutis galėtų lengvai atplėšti, įsidėti į burną ir nuryti.

20190205095301-21676.jpg

Kitas patarimas – visa knyga ir atskiros jos detalės turi būti skalbiamos ar kitaip švarinamos. Ne skalbykle, o rankomis - šiltu vandeniu ir muilu. Jei nenorite skalbti visos knygos, galite švarinti atskiras detales bent kartą per savaitę.

Pasirinkite norimą temą, kurkite užduotis ir negailėkite fantazijos.

Truputis fantazijos, truputis kruopštumo ir truputis nereikalingų sagų, užtrauktukų, medžiagos atraižų, kempinių ar kitų dalykėlių, kuriuos tik sugalvosite – ir turite unikalų žaisliuką, su kuriuo nenuobodžiausite ir namuose, ir savo ilgose kelionėse. Juk daiktas vienas – o užduočių daug!

Smagios kūrybos!