Pasigaminkime vaikiškus kvepaliukus

Pasigaminkime vaikiškus kvepaliukus

23. Mar 2014, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šiais laikais labai madinga, populiaru ir gražu patiems pasigaminti kvepaliukus ne tik sau, bet ir vaikams. Kaip tai padaryti? Štai keletas patarimų.

Pasak „BioEco“ namų konsultantės Linos Gritėnaitės, aliejiniams mišinukams gaminti kaip bazinis aliejus dažniausiai naudojamas Jojobos aliejus, nes jis ekologiškas, nerafinuotas ir neturi jokio kavapo. Jojobos aliejus primena skystą vašką, be to, jis negreitai genda.

Konsultantė pabrėžė, jog eterinis aleijus yra biocheminis junginys, todėl jo negalima pilti tiek, kiek užsinorime. Tikslumas kvepaliukuose būtinas!

Kaip pasigaminti vaikiškus kvepaliukus?

Reikės:

10 ml bazinio aliejaus

6 lašelių pasirinktų eterinių aliejų, pavyzdžiui:

4 lašeliai mandarinų eterinio aliejaus

1 lašelis ylang ylang aliejaus

1 lašelis himalajų kedro eterinio aliejaus.

Į bazinį aliejų lašiname pasirinktų eterinių aliejų (ne daugiau 2-3 skirtingų kvapų). Lina pastebėjo, jog vaikams dažniausiai patinka įvairūs citrusiniai kvapai, nes jie kelia nuotaiką ir nuteikia džiaugsmingai.

Pasak L.Gritėnaitės, himalajų kedro eterinio aliejus neretai giriamas už savo antibakterinį poveikį, kaip ir levandos, skleidžiančios antibakterinį ir raminantį aromatą.

Ar reikia skirtingų kvepaliukų mergaitėms ir berniukams?

„Pasauyje priimta, kad kuriami skirtingi kvapai vyrams ir moterims, tačiau mes sakome, kad kvapas yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Tas pats kvapas gali tikti ir mergaitei, ir berniukui. Žinoma, tai tinka, kai kalbame apie natūralių substancijų kvepaliukus“, - paaiškino specialistė.

Vaikai, pauostę įvairių eterinių eliejų, patys pasirenka, kokie jiems kvapai patinka ir priimtini. Pastebėta, kad 2-10 metų vaikai dažniausiai renkasi tik citrusinius kvapus.

Tokie kvepaliukai, užlašinti ant kiekvieno kūno išskleidžia skirtingą kvapų puokštę - vienokia ji sklis nuo jūsų berniuko ar mergaitės, kitokia gi nuo mamytės ir tėvelio.

Ar jūsų sūnūs/dukra turi savo kvepaliukus?

JEIGU AUGINI MERGAITĘ, SPAUSK ČIA->>

20140131185333-30880.jpg

JEIGU AUGINI BERNIUKĄ, SPAUSK ČIA->>

20140131185429-68368.jpg