Pasakyk, kada gimei, pasakysiu, koks tu

Pasakyk, kada gimei, pasakysiu, koks tu

02. Oct 2012, 09:00

Kaip metų laikas, kuriuo gimsta žmogus, įtakoja jo charakterį?

 

Konsultuoja psichologė psichoterapeutė Marija Vaštakė, „Invito“

 

Mokslinių tyrimų šia tema nėra atlikta, tačiau yra tam tikrų pastebėjimų. Iš tiesų, šia tema tėveliai labai domisi, užduoda klausimų, kartais net klausia, kaip parinkti vaikui vardą, atsižvelgiant į tai, kokiu metų laiku jis gimė. Apžvelgsiu keturis metų laikus, kokiomis asmenybės savybėmis pasižymi tam tikru metų laiku gimę vaikai. Tai ne moksliniai duomenys, o tik pastebėjimai.

 

Žiema


Vaikai, kurie gimę žiemą, yra atkaklūs, siekia užsibrėžto tikslo, bet jie nelankstūs, jiems sunku pakeisti savo nuomonę ir išankstinę nuostatą. Žiemos metu gimsta daug talentingų žmonių. Yra tokie statistiniai duomenys, kad labai daug vadovų ir karjeristų yra gimę šaltuoju metų laiku. Kalbant apie specialybės, žiemą gimsta daug matematikų.

 

Mergaitės, gimusios šaltuoju metų laiku, dažnai turi daug berniukiškų bruožų, pavyzdžiui, dažnai būna mušeikos. Tai tvirtos moterys, mėgstančios šeimoje dominuoti, nepaklūsta kito vadovavimui. Tai įgimtas bruožas, dėl to tarp šiuo metų laiku gimusiųjų yra daug vadovų.

 

Pavasaris


Pavasarį gimę žmonės yra lankstūs, moka prisitaikyti prie kitų ir prie įvairių gyvenimo aplinkybių. Pastebėta, kad pavasarį gimę žmonės dažnai keičia nuomonę, ji gali  priklausyti nuo kitų nuomonės. Pavasarį gimusiems labai svarbi aplinkinių nuomonė, kaip jie atrodo jų akyse. Pastebėta, kad jie yra mažiau pasitikintys savimi. Dažnas sunkumas, dėl ko kreipiasi į psichologus kreipiasi pavasarį gimę žmonės, yra nepasitikėjimas savimi.

 

Vasara


Vasarą gimę žmonės labai emocingi, karštakošiai, jų emocijų kontrolė yra silpna. Jie neatsparūs stresui, bet kokia smulkmena išmuša juos iš vėžių. Dažnas jų sunkumas, kad pasikarščiuoja, gali kažką negero pasakyti, tada atsiprašinėja, gailisi, atsiduria tokiame užburtame rate. Emocionalumas – pagrindinis jų bruožas. Jie komunikabilūs, labai lengvai bendrauja, turi daug draugų, yra smagūs, linksmi, draugiški.

 

Žmonės, gimę vasarą, labai myli gyvūnus, moka užmegzti su jais ryšį. Mamos, gimusios vasarą, labiausiai linkę globoti savo vaikus, nes joms įgimtas kito globojimas.

 

Ruduo


Rudenį gimę žmonės būna mąstytojai, filosofai, jie niekur neskuba. Jie nesiekia daug kontaktų, neturi daug draugų, vertina gilesnį ryšį su žmogum, analizuoja kiekvieną smulkmeną, mąsto savo ir kito žmogaus elgesio priežastį. Jie dažnai svarsto: „Kodėl pasirinkau šitą, o ne kitą kelią?“. Rudenį gimsta daug melancholikų.

 

Rudenį atsinaujina įvairūs psichikos sutrikimai, tokie kaip depresija, taip pat pastebėta, kad rudenį gimę žmonės linkę į depresiją. Jie tiesiog yra uždaresni ir vengia kontaktų.

 

Ar randate sau būdingų bruožų? O gal nieks nesutampa?

 

 

02. Oct 2012, 21:51

man tinka beveik viskas, o apie vaiką tai dar sunku ką paskyti, dar per mažas

neri neri 02. Oct 2012, 16:43

na ne visai , tik apie draugus ir bendravimą tai tikra tiesa 😀

02. Oct 2012, 13:09

o man labai labai viskas atitinka! 😀

02. Oct 2012, 12:58

visai neatitinka😀

kodelcia kodelcia 02. Oct 2012, 12:52

man nelabai tiko

02. Oct 2012, 11:26

vejai...

02. Oct 2012, 10:52

Ir aš daug tiesos radau 😀 👍

02. Oct 2012, 10:16

visiskai tiesa ir matematika patinka ir vadovauti patinka,gimiau ziema😃

02. Oct 2012, 09:34

ai del matematikos . Taip labai man patinka skaiciai 😀 neveltui buhaltere esu 😃

02. Oct 2012, 09:32

o mergytes gimusios vasara .. vaje kokios energingos jau dabar 😃

02. Oct 2012, 09:31

na gyvenimas pries akis gal ir tapsiu vadove 😃 😃 😃 deja seimoje vadove neiseis butines vyras gimes taip pat ziema 😃 o del museikos ...... tiesa ........ geda bet buvau iki pat 14-15 metu didele museika ..... ☺

02. Oct 2012, 09:22

atitinka ir mano ir sunaus charakterius😃 aisku, visi juk skirtingi, bet paskaitineti ir apmastyti visada galima😉