Papjė mašė ir kiaušiniai virsta paukščiais

Papjė mašė ir kiaušiniai virsta paukščiais

25. Mar 2013, 00:00

Šiam darbeliui puikiai tiks tiek dirbtiniai putplasčio kiaušiniai, tiek plasmasiniai, kurių galima įsigyti parduotuvėse ar specializuotose rankdarbių parduotuvėlėse.

 

Nors originalioje idėjoje naudojami tikri, išpūsti kiaušiniai, aš kiek sudvejojau, mat nesinori, kad nemažai padirbėjus, imtų ir sudužtų, tad pagalvojau kaip išsisukti su namudinėmis priemonėmis ir panaudojau namuose rastus kiaušinius nuo KINDER skanėsto su žaisliuku (vėlgi pasitarnavo mūsų sukauptas“lobynas“, mat visuomet tokie daikteliai darbeliams praverčia).

 

Pati idėja, rasta interneto platybėse tebuvo balti paukštukai, matėsi, kad atlikta papjė mašė technika ir tiek, o visa kūryba, kaip juos apipavidalinti, gimė tik padarius pačius paukščiukus, kai jie buvo balti, šlapi ir džiuvo.

 

Taigi man reikėjo:

 

Dviejų kiaušinių Kinder;

„Moment“ klijų;

Laikraščių;

Baltų lapų;

Miltų;

Vandens;

Baltų lapų;

Raudono siūlo;

Balto siūlo;

Plunksnų, skirtų dekoravimui;

Abipusės lipnios juostos;

Lipnios juostos;

Dirbtinio pluošto(naudojamo floristų);

Žirklių;

Plokštelės nuo apvalių tablečių su 4 ertmėm;

4 karoliukų arba pipirų(akims);

Raudono spalvoto popieriaus;

 

Papuošimui:

Pintinėlės, margučių.

 

 

 

 

Eiga:

 

Pirma, su „Moment“ klijais suklijavau Kinder kiaušinius. Šiems sulipus, ėmiausi iš laikraščio formuoti paukščių sparnus, uodegas ir galvas (visko po 2 vnt., sparnų 4). Juos sutvirtinau lipnia juosta.

 

Dalis prie būsimo „kūno“ pritvirtinau vėlgi „Moment“ klijais.

 

 

 

 

Tuomet ėmiausi paukščio kūno formavimo, tvirtinimo papjė mašė, tam prireikė miltų ir vandens. Laikraščius susikarpiau juostelėmis ir pamirkydama į vandens ir miltų masę, klijavau ant paukščių, kiek tiksliai sluoksnių – sunku pasakyti, kadangi paukštis nelygios formos, tad ir sluoksniai maišyti.

 

Suformavus paukštį iš tiek sluoksnių, kiek rodėsi gana, viršutinį sluoksnį dėjau balto popieriaus.

 

Palikau išdžiūti per naktį. Ir sekančią dieną ėmiausi darbo. Taigi, tam puikiausiai pasitarnavo abipusė lipni juosta bei dekoravimui skirtos plunksnos ir taip vienas paukštelis patapo išties labai panašus į tikrą.

 

 

 

Tiesiog aplipinau minėta juosta ir klijavau plunksnas. Pritvirtinau akytes ir snapuką iš spalvoto popieriaus.

 

 

 

 

Toliau atėjo eilė kitam paukštukui, nutariau, kad jis bus „siūlinis“, t.y., vėl abipusės lipnios juostos pagalba ėmiau vynioti baltą siūlą aplink paukščio kūnelį, siūlą vienas prie kito. Snapukas iš raudono siūlo. Akis taip pat tvirtinau, kuo tvirčiau apsukdama siūlu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ir galiausiai, kai paukšteliai jau buvo baigti, ėmiau pintą krepšelį, į jį įklojau pluošto, įdėjau kiaušinius ir patupdžiau porelę paukščių.

 

 

 

 

 

Na, kaip iš tokių priemonių ir ekspromtinėm idėjom bei ilgu darbu, man pačiai rezultatas pasirodė visai neblogas. Taip iš paprastų medžiagų galima sukurti neįtikėčiausius variantus.

 

 

 

Roberta