Papildomos priemonės, padedančios vaikui sustiprėti ir greičiau pasveikti

Papildomos priemonės, padedančios vaikui sustiprėti ir greičiau pasveikti

03. Nov 2013, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Lankant vaikučiui darželį, rodos, ligos kaip prasidėjo, taip ir nesibaigia...Kiek normalu vaikui sirgti per metus? Konsultuoja vaikų ligų gydytoja, pulmonologė Jovita Mažeikienė.

Pirmais metai pradėjus lankyti kolektyvą yra normalu sirgti 8 kartus per metus. Žinoma, jei tie kartai nesibaigia ligoninėmis ir kitomis sunkiomis komplikacijomis. Tikrai tiesos yra, kad vaikui augant - būklė tik gerės, nes imunitetas stiprėja.

Jei susirgimus pavyksta išgydyti simptominėmis priemonėmis, į darželį galite vaiką leisti, tik patartina pabūti po ligos ilgėliau namie.

Po bet kokio gydymo leiskite vaikui išsimiegoti, girdykite skysčių, plaukite rankas, neikite į žmonių susibūrimo vietas, pamaitinkite ir jis sustiprės savaime. Tiesiog palaukit :)

Vaikų kvėpavimo takams tikrai ne į naudą sausas oras. Drėkinkit patalpas, ypač ten, kur miegat.

Papildomos priemonės, padedančios vaikui sustiprėti ir greičiau pasveikti:

Vitaminas C. Vaikams rekomenduojama duoti jo ne daugiau 200 mg parai.

Masažai imuniteto nestiprina, tačiau padeda vaikui greičiau pasveikti; efektyviai iškosėti prisigaminusį sekretą, teisingai kvėpuoti ir t.t.

Pneumokokinė vakcina apsaugo nuo pneumokoko sukėlėjo. Šiuo metu Lietuvos rinkoje yra 3 skirtingos vakcinos. Kurias galima pradėti skiepyti nuo dviejų metų vaikams. Tai yra pasirenkama, todėl mokama vakcina. Kadangi pneumokokas yra vienas iš dažniausių bakterinių susirgimų sukėlėjų vaikams, todėl dažnai sergantiems vaikams yra rekomenduojama ja skiepytis.

Karvės krekenų kapsulės, kaip ir kitos bet kokios priemonės skirtos stiprinti imunitetui, stebuklų nedaro. Vartokit šias priemones po vieną, ne saujomis ir daug įvairių. Rekomenduojama vartoti vieną preparatą 1-2 mėnesius, tada keisti kitu. Neprisiriškit prie vieno ir to paties preparato.

Kaip vaikui įsiūlyti valgyti daržoves?

Vaikai kaip ir mes yra individualybės, kurie lygiai taip kaip ir mes atsirenka, kas jiems skanu ir kas - ne. Todėl priversti valgyti tai, ko jis nenori - kartais gali būti ir ištisas menas. Jei nevalgo šviežių vaisių ir daržovių - kepkit pyragus, dėkit į blynus, troškinkit troškinius ar virkit sriubas. Viskas, ką jūs padarysit – tiks :)

Sėkmės!

Ekspertai

Jovita Mažeikienė

Vaikų ligų gydytoja, pulmonologė
Jovita Mažeikienė in-vecaku-skola