Pabūkime „veidrodžiu“ – tai galimybė geriau suprasti savo mažylį!

03. Dec 2019, 11:06 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šis mūsų siūlomas užsiėmimas – galimybė sukurti patikimą atvirą erdvę mamai ir mažyliui, kuri skirta pirmiausia vaikučiui susitikti su savimi, susipažinti su savo fizinėmis galimybėmis, mokytis pažinti savo kūną ir jį valdyti.

Tai visų pirma fizinė veikla, tačiau nuo jos neatsiejamas ir emocinis aspektas. Užsiėmimų metu skamba muzika, mažylis juda, mamytė pamėgdžioja jo judesius, t.y. pabūna „veidrodžiu“. Taip susipažįstama su savo emocijomis, vyksta neverbalinė komunikacija su mama ir kitais vaikais.

Spontaniškumas ir kūrybiškumas ypač būdingi laisvam mamos ir mažylio šokiui.

O ką šie pratimai suteikia tėvams?

Mama arba tėtis mokosi geriau jausti ir suprasti savo vaikutį. Pagrindiniai taikomi metodai yra judesio terapijos, mes esame stebėtojai  ir mokomės bendrauti kūno kalba.

Vaikai yra fenomenalus tikrai nesuvaržyto judėjimo pavyzdys, jų nevaržo normos ir visokie kitokie apribojimai. Štai kodėl mums, suaugusiems, taip naudinga pakartoti kartu su jais visus, kaip kartais atrodytų, nevikrius, juokingus ir net tarsi absurdiškus judesius.

Ar seniai Jūs voliojotės ant grindų? Šliaužėte, šuoliavote, šokinėjote ant vienos kojos, sūpavotės, vaikščiojote atbulas (-a) arba tiesiog sustingdavote kambario viduryje, stebėdamas (-a) kitus? Atsakymas būtų – seniai... labai seniai! Atrodo, kad... vaikystėje.

Todėl mūsų vaikai vėl grąžina mus į vaikystę, būtent jie vėl padeda pajusti judėjimo džiaugsmą, jausti savo kūną, persiimti mažylio pojūčiais – taip galėsite geriau suprasti vienas kitą ir kurti darnius, šiltus ir kupinus meilės santykius.

Judesio terapijos metodika yra be jokių taisyklių ir apribojimų. 

Puiku, kai grupės užsiėmimo metu atsiranda nematomas dalyvių ryšys ir mes jaučiame ne tik savo vaiką, bet ir aplinkinių siunčiamą bangą – todėl galima patirti neįtikėtiną vienybės jausmą, buvimo bendrame džiaugsmo sraute ir kartu su vaikučiais džiaugsmą!

Skamba gana abstrakčiai ir ne visai galima suprasti, apie ką kalbama? Patikėkite, verta geriau vieną kartą pamatyti ir išmėginti, o ne šimtą kartų išgirsti! Reikia tik pagalvoti apie patogius drabužius sau ir drabužėlius kūdikiui, taip pat nepamiršti apie mažyliui būtiną komfortą ir tinkamas sauskelnes, kurios nevaržytų saviraiškos laisvės.

Atveriame naują horizontą kartu su Huggies Pants sauskelnėmis-kelnaitėmis - berniukams ir mergaitėms!