Nuo rugsėjo dvimetis mins darželio slenkstį

Nuo rugsėjo dvimetis mins darželio slenkstį

12. Jun 2012, 00:00

Žydrės (pinkpain) sūnelis nuo šio rugsėjo žygiuos į vaikų darželį. Mama nerimauja, kaip vaikutis, kuris dar nekalba, adaptuosis. Pasidalinkite savo patirtimi.

 

Sveikos, mamytės. Mano mažius jau šį rugsėjį pradės žygiuoti į darželį (jam bus 2 metai ir 5 mėnesiai). Mes dar nešnekam, tik šiaip kelis žodelius išlemenam.

 

Sakykite, kaip Jūsų mažieji, pradėję lankyti darželį adaptavosi? Ar greit įprato būti be tėvelių, tarp vaikų būrio? Ir nerimauju, ar maniškiui nebus baugu ten.

 

Jei vedėt dar nešnekančius mažylius, ar darželio dėka ėmėt greičiau šnekėti?

 

Žydrė (pinkpain)

12. Jun 2012, 20:52

sveika, Oskara leidziu i darzeli, jis irgi sako tik kelis zodzius ir visa kita savo varliu kalba, pirma diena kai buvom kartu tai jis visa valanda ziurejo tiesiog sededamas i vaikus, kita diena atejus jis padare man atia atia, nusiunte oro bucki ir pabego i grupe😃 likau apsalusi. kol ejau iki darboniekaip negalejau suprast ar jis manes nemyli ar taip jis nori zaist su vaikais😀kai atejau pasiimt tai bego su dziaugsmu pro duris. taip mes dziaugsmingai i darzeli keliaujam ir dar linksmesni griztam namo😃 ar padejo jam kalbet? nezinau kas padeda gal laikas atejes, galankomas logopedas, garsu taria daugiau,aiskiau

12. Jun 2012, 18:20

Žydre, mane irgi pradėjo kamuot įvairios mintys dėl darželio, mes irgi rugsėjį žengsime tą žingsnį į kitą gyvenimą.
Sužinojusi, kad mes patekome į norimą darželį, kasdien pradėjau eiti su sūneliu į daržo teritoriją, kai visi vaikučiai išeina laukan. Pastebėjau, kad toli gražu ne visi vaikai kalba (nors grupė iki 5 metukų). Bet kas maloniai nustebino - auklytė moka su kiekvienu susitarti! Kaip ir aš namie - supranta kiekvieno vaiko savąją kalbą. Kitas reikalas - kad vaikai patys susiranda sau užsiėmimą, o "kalbėti" su jais dažniausiai reiškia perspėjimą (bent lauke aš tiek pastebėjau), o tiek, manau mūsų mažiukai tikrai supranta.
Tas bendravimas ir tarp vaikų, beje, pastebimas. Atsisėda vienas priešais kitą ir aiškina kažką kiniškai 😃 Nepatikėsit, toks įspūdis, tarsi susišneka 😃
Aš jau priėjau tą stadiją, kai man nebebaisu rudenį paleist sūnelį į didijį pasaulį. Matau, kad jam dabar patinka krapštytis smėlio dėžėj tarp visų kitų vaikučių - mamos net nereikia šalia. Pasiprašėm apžiūrėti grupę - vos ne verkiantį iš ten ištempiau - labai viskas viduj jam patiko.
Vakarais seku pasaką "Apie darželį". Ir jam info apie tą gyvenimą, ir man kaip autotreningas, kad viskas bus gerai, su laiminga pabaiga 😀

blogietee blogietee 12. Jun 2012, 16:59

Žydre, aš dėl kalbėjimo mažiausiai nerimauju, maniškis keliais mėn vyresnis, bet tik burbuliuoja savo kalba, bet darželyje manau prasilauš, nes ten bandys atkartoti kitus vaikus.
Dėl apsipratimo, labai daug istorijų jau čia prisiklausėme, kaip vieni apsipranta labai greitai, kiti dar ir po metų maištauja.. tad čia nuo vaiko priklauso.. bet galų gale vistiek ateina persilaužimo laikas, kai tėveliai ramiai jau juos palieka..