Nuo kada mažyliai savarankiškai sėdi?

Nuo kada mažyliai savarankiškai sėdi?

29. Apr 2013, 07:00

 

Mama Agnė (agnenorvaisaite):

 

Norėjau paklausti, nuo kada galima pradėti sodinti savo mažylį? Mano dukrytė 4 mėnesių, bet labai nori sėstis, o taip bijau sodinti, nes žinau, kad galima sutraumuoti stuburiuką? Ačiū už patarimus

 

MK mamytės Linos (linute) patarimas:

 

Labas, mamyte. Kiekvieno vaiko sėdėjimas labai individualus reikalas, maniškė tokio amžiaus irgi rietėsi, norėjo sėstis, tai darydavom tokią mankštelę, ištiesdavau rankas ir, kiek jai pačiupus mano pirštus pavykdavo pasikelti, tiek ir pasėdėdavo, tačiau niekada pačios tyčia nesodinau. Tik tada, kada pati rodydavo norą, manau, kad dar tokio amžiaus vaikui sėdėti, apkamčius pagalvėmis - nereikėtų. Koks gali būti sėdėjimas, jeigu tokio amžiaus vaikas pasodintas virsta į šona. 

 

Pasak kinezitarepeutės Kristinos Bliūdžiuvienės, kūdikio raida laikoma normalia, jei jis geba savarankiškai sėdėti nuo maždaug 6-7 mėnesių.

 

Maždaug septynių mėnesių mažylis jau moka apsiversti nuo nugaros ant pilvo ir atvirkščiai, o svarbiausia, gulėdamas ant nugaros jis žaidžia su savo pėdutėmis. Tai labai svarbus vaiko fizinio vystymosi žingsnis, po kurio netrukus sulauksite ir savarankiško sėdėjimo.

 

Galima sakyti, kad mažylis sėdi tik tuomet, kai savarankiškai yra sėdėjimo padėtyje kelias minutes, išlaikydamas pusiausvyrą tiesia nugara be jokios pagalbos. 

 

Tad neskubinkite pasodinti vaikučio per anksti.

mergele35 mergele35 29. Apr 2013, 22:26

mano mazoji irgi norejo sedeti labai 4 menesiu tai po to kai supyko kad neleidau tai pati pradejo sedeti tik 9 menesiu😀