Nuo kada maudytis atvirame vandens telkinyje?

Nuo kada maudytis atvirame vandens telkinyje?

22. Jul 2012, 00:00

Ieškome jauniausio "ruoniuko", t.y., tokio mažylio, kuris jau maudėsi atvirame vandens telkinyje - jūroje, ežere, upėje!

 

Mielos "Mamyčių klubo" draugės, kokio amžiaus jūsų mažylis anksčiausiai maudėsi jūroje, upėje ar ežere? Kiek jam buvo tada laiko? Įdomu, ar yra Lietuvoje jūroje besimaudančių kūdikių?

 

Jūsų dėmesiui, keletas patarimų, planuojantiems maudynes su pačiais mažaisiais plaukikais.

 

   Venkite paplūdimyje būti aktyviausiu saulės periodu - nuo 11 iki 15 valandos. Jei jau "netyčia" esate tokiu  metu paplūdimyje, būtinai laikykite kūdikį ir mažą vaiką šešėlyje. Minėtu laiku saulė aktyviausiai išskiria pavojinguosius ultravioletinius spindulius, o kūdikių odelėje dar nesigamina pakankamai melamino, kad apsaugotų ją nuo žalingo poveikio.

 

 Nepamirškite apsaugos nuo saulės. Ją būtinai naudokite  būdami prie vandens, net jei jums atrodo, jog šiandien "debesuota". Išmaudžius vaikutį, nepamirškite vėl kruopščiai ištepti jo kūnelio.

 

 Jeigu kūdikis arba vaikas nemoka prašytis į tualetą, naudokite specialias kelnaites - sauskelnes, saugančias jį nuo "avarijų". Sėdėti ant smėliuko su kelnaitėmsi yra ne tik patogiau, bet ir higieniškiau. Įprastos sauskelnės vandenyje permirksta, todėl pasirūpinkite specialiomis maudymosi sauskelnėmis.

 

 Pasirūpink, kad vaikas gautų pakankamai skysčių. Jeigu maitini mamos pienu, dažniau glausk prie krūtinės, jei mišinuku - turėk atsargos termosą su virintu vandeniu, kad galėtum paruošti mišinuko. Vaikučiams, kurie valgo papildom maisto ir geria ne tik mamos pieną, karštomis vasaros dienomis tinkamiausias gėrimas yra vanduo. Jis geriausiai malšina troškulį.

 

Taigi, kokio amžiaus buvo Tavo mažylis, kai pirmą kartą maudėsi jūroje ar ežere?


Smagių pirmųjų maudynių linki HUGGIES® Little Swimmers®!


 

{fotoblog: 2259}

 

 

 

23. Jul 2012, 23:23

3 mėnesių tik kojytes jūre pamirkė, o rimtai jūroje išsimaudė 1.1m. ežere tik pasivaikštom kartais. labai daug žmonių privažiuoja pas mus prie ežero ir priteršia, prisnerkščia, kad net nemalonu ten eiti, tuo pačiu ir baisu kad vaikas ant kokių stiklų neužliptų. pastoviai pridaužyta butelių būna ☹ gaila, kad mūsų poilsiautojai negerbia gamtos ir kitų poilsiautojų ☹

tifer tifer 23. Jul 2012, 07:57

iš mano vaikų jauniausias jūroje maudėsi Elijas-5 mėn.kitus tik šiaip kojytes sušlapint įkišdavau kai buvo tokio amžiaus.O ežere,upėje tai Rokutis jauniausias pradėjo maudytis-vos 2,5 mėnesių.kadangi jis gimęs pavasario gale,tai pirmąją vasarą ir pradėjome rimtas jo maudynes atviruose vandens telkiniuose.užtai dabar Rokutis visai nebijo vandens ir po vandeniu pats paneria ir pabūna

22. Jul 2012, 16:01

mano dukryte pirma karta issimaude upej 5 menesiuku gal kai buvo 😃 nepamenu tiksliai ar 5 ar 6 men nes pirmos maudynes buvo labai trumpos 😀 bet didele atgaiva karstomis dienomis 😀 pernai metais 1,4m buvo kai pirma kart i jura ibrido ir upej maudes daug kartu 😀 o siemet jau nebezinau visa vasarele paupy 😃 o jau mums pustreciu metuku 😀

22. Jul 2012, 15:27

sunus pirma karta ezere issimaude 7men 😀 o dukryte seis metais pirma kart maudesi,jai 11men 😀

22. Jul 2012, 10:57

mes nuo 3 menesiu maudomes baseine, nuo 6 ezere, pirma kart juroje issimaude 8 menesiu, o siais metais juroje dar neteko maudytis, tik ezere